ΚΟΣΜΟΣ

Το Βερολίνο ευχαριστεί την τουρκική κυβέρνηση για την απελευθέρωση δημοσιογράφου

Το Βερολίνο ευχαριστεί την τουρκική κυβέρνηση για την απελευθέρωση δημοσιογράφου

Την έξοδο της πόρτας των φυλακών στην Σηλυβρία της Τουρκίας, πέρασε ο Γερμανός δημοσιογράφος τουρκικής καταγωγής, Ντενίζ Γιουτσέλ, σήμερα το μεσημέρι (16/2), μετά από την απόφαση των τουρκικών αρχών να τον αφήσουν ελεύθερο, ύστερα από κράτηση ενός έτους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Ντι Βελτ, στην οποία εργάζεται ως ανταποκριτής ο Ντενίζ Γιουτσέλ η απελευθέρωση κατέστη δυνατή, αφού τελικά μετά από ένα χρόνο η κυβέρνηση του απέδωσε κατηγορίες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις κατηγορίες υποδαύλισης βίας και προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μάλιστα η εισαγγελία πρότεινε φυλάκιση δεκαοκτώ ετών.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό παρά τις κατηγορίες αυτές ο Ντενίζ Γιουτσέλ να μπορέσει πολύ γρήγορα να εγκαταλείψει την Τουρκία και να ταξιδέψει στη Γερμανία.

Σε δηλώσεις της η Καγκελάριος Μέρκελ, σημείωσε ότι «χαίρομαι φυσικά για την εξέλιξη αυτή, ιδιαίτερα για την σύζυγο και την οικογένεια του (σς του Γιουτσέλ). Όλα δείχνουν πως οι συνομιλίες που είχαμε το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ χρήσιμες».

Η ίδια, δήλωσε επίσης πως ελπίζει πως σύντομα θα απελευθερωθούν και άλλοι Γερμανοί υπήκοοι που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις τουρκικές φυλακές κρατούνται πέντε Γερμανοί υπήκοοι για πολιτικούς λόγους.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για τη θετική εξέλιξη στην υπόθεση Γιουτσέλ, λέγοντας «αυτή είναι μια καλή ημέρα για όλους μας. Ευχαριστώ την τουρκική κυβέρνηση για την υποστήριξη στο να υπάρξει στο θέμα αυτό μια ταχεία εξέλιξη».

Ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μαας, είπε πως «η γερμανική κυβέρνηση θα πράξει τα πάντα, ώστε να απελευθερωθούν το ταχύτερο δυνατό όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι που κρατούνται άδικα στις τουρκικές φυλακές».

Να σημειωθεί πως ο Γιουτσέλ απελευθερώθηκε μόλις μια ημέρα μετά την συνάντηση που είχε στο Βερολίνο η Καγκελάριος Μέρκελ με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top