ΚΟΣΜΟΣ

Ναμπίχ Μπέρι: 'Απαράδεκτη η πρόταση ΗΠΑ για διευθέτηση της θαλάσσιας διαφοράς με Ισραήλ'

Ναμπίχ Μπέρι: 'Απαράδεκτη η πρόταση ΗΠΑ για διευθέτηση της θαλάσσιας διαφοράς με Ισραήλ'

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι δήλωσε σήμερα (16/2) ότι η πρόταση των ΗΠΑ αναφορικά με το διαφιλονικούμενο θαλάσσιο όριο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ ήταν «απαράδεκτη».

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA, το σχόλιο του κ. Μπέρι απευθυνόταν προς τον εκτελούντα χρέη Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, ο οποίος πέραν του κ. Μπέρι, συναντήθηκε την Παρασκευή και με τον Υπουργό Εξωτερικών Γκεμπράν Μπασίλ και τον Πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Αμερικανός διπλωμάτης μεσολαβεί μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ για να αποσοβηθεί η ένταση σε σχέση με ένα συνοριακό τείχος του Ισραήλ, αλλά και αναφορικά με την απόφαση του Λιβάνου να ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στη θάλασσα, κοντά σε μια αμφισβητούμενη περιοχή.

«Αυτό που προτείνεται είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο κ. Μπέρι σύμφωνα με το ΝΝΑ. Δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς πρότεινε η αμερικανική πλευρά προς τον Λίβανο σε σχέση με τα διαφιλονικούμενα ύδατα.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top