ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τον έκανε παντού… πελάτη μέσα σε δυο βδομάδες! (pics+vids)

Τον έκανε παντού… πελάτη μέσα σε δυο βδομάδες! (pics+vids)

Οι 15 ημέρες στις οποίες η ΑΕΚ έβγαλε εκτός στόχων των Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο, του στέρησε το Κύπελλο στο μπάσκετ και… έστειλε τους οπαδούς της στα σύννεφα!

Οι σχέσεις της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό είναι… ιδιαίτερες από το 1996 (για πολλούς και γνωστούς λόγους που συνδέονται με εκείνο το χρονικό σημείο) και πάντα τα παιχνίδια με την ομάδα του Πειραιά έχουν μεγάλη σημασία για τον κόσμο της. Φέτος, οι φίλοι της Ένωσης ζουν το όνειρό τους, αφού στο ποδόσφαιρο οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές, με τους Κιτρινόμαυρους να κερδίζουν τις τρεις(!) και την τέταρτη να παίρνουν σκορ πρόκρισης για το Κύπελλο μέσα στο Καραϊσκάκη (0-0), ενώ στο μπάσκετ η Βασίλισσα μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς!

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ειδικά, όμως, οι φίλοι της Ένωσης δύσκολα θα τις ξεχάσουν, αφού η ομάδα τους τους κρατάει… στα σύννεφα, με σπουδαίες και κομβικές νίκες και στα δύο σκορ. Πρώτα το διπλό στο Καραϊσκάκη, που τελείωσε τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα, μετά από λίγα 24ωρα η νέα νίκη στο ΟΑΚΑ που τον απέκλεισε από το Κύπελλο και απόψε η επικράτηση στον τελικό του Ηρακλείου, που χάρισε τίτλο στη Βασίλισσα μετά από 16 ολόκληρα χρόνια! Ας τις θυμηθούμε με τη σειρά.

4 Φεβρουαρίου: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη σε ένα παιχνίδι καθοριστικότατο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αφού ο χαμένος θα έβλεπε τις ελπίδες του να μειώνονται σημαντικά. Στο 81′ οι γηπεδούχοι καταφέρνουν να προηγηθούν στο σκορ με γκολ του Ανσαριφάρντ, όμως η Ένωση δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Τσιγκρίνσκι ισοφαρίζει στο 87′ και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιακουμάκης ολοκληρώνει την ανατροπή, κρατάει την ΑΕΚ δυνατή στη μάχη του τίτλου και ουσιαστικά… τελειώνει τον Ολυμπιακό με όσα ακολούθησαν.

7 Φεβρουαρίου: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1

Τρεις μέρες αργότερα, είναι η σειρά της ΑΕΚ να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά για το Κύπελλο, στη ρεβάνς του 0-0 στο Καραϊσκάκη. Η Ένωση έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο κάνει την… τελική της επίθεση, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να ανοίγει το σκορ στο 57′ και τον Σέρχιο Αραούχο, με ένα φανταστικό προσωπικό γκολ, να κάνει το 2-0 στο 72′. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Πειραιά ήταν να μειώσει στο 83′ με τον Ταχτσίδη, χάνοντας και τον δεύτερο φετινό της στόχο μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, πάλι από την ίδια ομάδα.

17 Φεβρουαρίου: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 83-88

Στο Ηράκλειο διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ, έχοντας ξεκάθαρο φαβορί: Τον Ολυμπιακό. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ μπορεί να κάνει και δεύτερη υπέρβαση και να φτάσει στην κατάκτηση τίτλου μετά από 16 χρόνια. Ωστόσο, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα αποδεικνύουν ότι το μπάτζετ και τα προγνωστικά δεν παίζουν μπάσκετ. Με μια εκπληκτική εμφάνιση, καταφέρνουν να κρατήσουν το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του τελικού και με τον Μάνι Χάρις να δίνει… ρέστα από την αρχή μέχρι το τέλος, φτάνουν στη μεγάλη νίκη.

 
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top