ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενενήντα δύο ζωγράφοι προσφέρουν αυθεντικά έργα προς ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ

Ενενήντα δύο ζωγράφοι προσφέρουν αυθεντικά έργα προς ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ

Τελέστηκαν το Σάββατο (17/02) τα εγκαίνια της παγκύπριας φιλανθρωπικής έκθεσης έργων τέχνης υπό τον τίτλο «Life – Ζωή» που ξεκίνησε από την Πάφο και θα συνεχιστεί σε Λεμεσό και στη Λευκωσία, με διοργανωτή το “The Space Art For Charity” και με στόχο την ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη και ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, σε χαιρετισμό στα εγκαίνια εξήραν την προσφορά των εθελοντών, καλώντας το κοινό να συνεισφέρει γιατί ο σκοπός είναι ιερός αφού οι πωλήσεις των έργων τέχνης θα δοθούν στον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Όπως ανέφερε εξάλλου στο χαιρετισμό της, η Άντρη Αβραάμ υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του  “The Space Art For Charity”, η έκθεση έργων τέχνης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2016 στην Πάφο, ενισχύοντας με το 100% των εσόδων τον παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων.

Στην έκθεση είπε, έχουν διατεθεί 102 αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής με θέμα τη ζωή, από 92 καλλιτέχνες, αλλοδαπούς και Κύπριους.

Φέτος συμμετέχουν οι ζωγράφοι Φίλιππος Γιαπάνης, Άντρος Ευσταθίου, Ανδρέας Μακαρίου, Κυριάκος Λύρας, Λούης Σταύρου Γιαπάνης, ο Artiste Andre, Πηνελόπη Κωνσταντίνου, Μichael Gorman, Γιώργος Κοτσώνης, Katja Tonja, Julie Hart, Anna Privaloff, Anna Roman, Μαρία Ιγνατίου Σιακαλή, Sharen Taylor, Despoina Christou, Alexandre Marescu, and Keith Walker.

Η κ. Αβραάμ, ανέφερε πως το “The Space Art For Charity” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την προώθηση του πολιτισμού που σκοπό έχει τη στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Μετά την Πάφο η έκθεση θα μεταφερθεί στη Λεμεσό στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμαθούσια Αφροδίτη (3- 8 Μαρτίου 2018) και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στη Λευκωσία (10-17 του Μάρτη). Την τελευταία μέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το κλείσιμο και δημοπρασία για όσα έργα δεν θα πωληθούν μέχρι εκείνη την μέρα.

Σύμφωνα με την κ. Αβραάμ το “The Space Art For Charity” έχει ιδρυθεί από τη Βρετανίδα Sarah Coyne, που έχει σπουδάσει ιστορία της Τέχνης και έχουν ήδη διοργανώσει με τη βοήθεια εθελοντών ακόμη δύο εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει το ποσό των 10.000 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top