ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακαδημαϊκός ξεφτίλιζε σεξουαλικά τα θύματα του- Τους έβαζε να τρώνε σκυλλοτροφές- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακαδημαϊκός ξεφτίλιζε σεξουαλικά τα θύματα του- Τους έβαζε να τρώνε σκυλλοτροφές- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακαδημαϊκός που βιντεογραφούσε κρυφά ανθρώπους να ξεντύνονται και μετά τους απειλούσε καταδικάστηκε σε 32 χρόνια φυλάκισης.

Ένας πανεπιστημιακός ακαδημαϊκός τοποθέτησε μυστικές κάμερες σε ένα σπίτι στην Ουαλία, ώστε να μπορεί να βιντεογραφησει ανθρώπους να γδύνονται και στη συνέχεια να ζητά από τα θύματα του όλο και περισσότερες και πιο εξευτελιστικές φωτογραφίες.

Ο ακαδημαϊκός, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Wales Online” (19/02) ήταν μέρος μιας υποκουλτούρας παιδεραστίας που ονομάζεται "hurtcore", που περιγράφεται ως "η χειρότερη των χειρότερων", που ακόμα και από παρόμοιας φύσης θύτες αποφεύγεται.

Η σύλληψη του επιτευχθεί κατόπιν μεγάλης έκτασης έρευνας από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες και από άλλες χώρες, όπως η βρετανική Αστυνομία, τις Υπηρεσίες Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία και την Europol, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν περίπου 100 ερευνητές.


Τα θύματα του "evilmind", όπως ήταν το διαδικτυακό του ψευδώνυμο του δράστη, υπέστησαν σοβαρές συνέπειες των εκβιασμών του, ενώ θύματα του προσπάθησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον εφιάλτη που ζούσαν.

Οι πεποιθήσεις του καταδικασθέντα για σεξουαλικά αδικήματα, τύπου "hurtcore", είναι οι πρώτες που διαπιστώνονται από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος και σηματοδοτούν μια σκοτεινή στροφή στην διαδικτυακή σεξουαλική κακοποίηση, με τους ερευνητές να προειδοποιούν ότι οι δράστες χρησιμοποιούν λογισμικό κρυπτογράφησης που τους βοηθά στο να αποφεύγουν τον εντοπισμό.

Ερευνητής της Εθνικής Υπηρεσίάς Εγκλήματος δήλωσε ότι, η νέα αυτή μέθοδος κακοποίησης “Hurcore” έχει στόχο να βλάψει και να εξευτελίσει το θύμα, αφού τον αναγκάζει μέσω απειλών να κάνει ότι θέλει ο θύτης.

Τα θύματα απειλούνταν με σκοπό να στέλνουν ολοένα και πιο εξευτελιστικές φωτογραφίες τους, όπως εικόνες με τους ίδιους να καταναλώνουν τροφή για σκύλους ή να κρατούν επιγραφές που γράφουν "Είμαι σεξουαλικός σκλάβος".

Ο δράστης, στη συνέχεια κέρδιζε "kudos", μια μορφή επιβράβευσης από άλλα μελή της ιστοσελίδας όπου διακινείτε τέτοιου είδους παράνομο πορνογραφικό υλικό και τα οποία χρησιμοποιούσε για να έχει περισσότερη πρόσβαση σε αυτό.

Ο Ruona Iguyovwe, ανώτερος εισαγγελέας στο τμήμα διεθνούς δικαιοσύνης και οργανωμένου εγκλήματος δήλωσε για τον καταδικασθέντα ακαδημαϊκό : “Ήταν πολύ προσεκτικός και χειραγωγούσε τα θύματα του σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να δείχνει καθόλου συμπόνια για αυτά”.

“Τρία από τα θύματα του επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν, με ένα από αυτά να το επιχειρεί δύο φορές” συμπλήρωσε ο Εισαγγελέας.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον προσωπικό χώρο του δράστη, από τον οποίο απειλούσε τα θύματα του:

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top