ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Χτύπησε η καρδούλα του λίγο πριν το νεκροτομείο- Ερωτηματικά για την κρανιογκεφαλική

ΠΑΦΟΣ: Χτύπησε η καρδούλα του λίγο πριν το νεκροτομείο- Ερωτηματικά για την  κρανιογκεφαλική

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα βρέφος δύο μηνών, το οποίο για μια ώρα γιατροί και γονείς πίστευαν ότι είναι νεκρό.

Όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “TV ONE”, την Δευτέρα (19/2), γύρω στις 3:20 το απόγευμα, το βρέφος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, αφού είχε συνεχείς εμετούς που κατάπιε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παιδίατρος και αναισθησιολόγος, με τη μέθοδο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), προσπάθησαν για 45 λεπτά να επαναφέρουν το βρέφος στη ζωή.

Μετά από μια ώρα, από τη στιγμή της άφιξης του βρέφους στο νοσοκομείο, οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς του από την Ρουμανία τον θάνατο του, αφού δεν εντοπιζόταν παλμός.

Λίγο πριν το βρέφος μεταφερθεί στο νεκροτομείο, νοσοκόμα πήγε να κάνει το τελικό καρδιογράφημα, όταν πρόσεξε ότι τα μάγουλα του είχαν κόκκινο χρώμα, ενώ εντοπίστηκαν και παλμοί.

Όπως είναι αναμενόμενο, το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και το βρέφος μεταφέρθηκε στο Μακάριο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ρεπορτάζ του “TV ONE” αναφέρει ακόμη σε αξονικό που διενεργήθηκε στο βρέφος, αυτό φέρει κρανιογκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο και αραχνοειδή εμφορά.

Τα ευρήματα του αξονικού πάντως δημιουργούν ερωτηματικά, γεγονός που χρίζει έρευνας από τις αρμόδιες Αρχές.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top