ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο κελί 63χρονος ταξιτζής που εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά 13χρονη

ΚΥΠΡΟΣ: Στο κελί 63χρονος ταξιτζής που εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά 13χρονη

Ο 63χρονος οδηγός ταξί, συνευρέθηκε ερωτικά με 13χρονη, η οποία χαρακτηρίζεται από το δικαστήριο ως 'μέτριας νοητικής ικανότητας'.

Σύμφωνα με την μαρτυρία που βασίστηκε το Πρωτόδικο Δικαστήριο για να καταλήξει στην απόφασή του, ο 63χρονος κατηγορούμενος εντοπίστηκε τυχαίως από διερχόμενο πρόσωπο μαζί με ανήλικη, ηλικίας 13 ετών, το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου 2015, και σύμφωνα με τα λεγόμενά του μάρτυρα, «στέκονταν σε σημείο της πολυκατοικίας και προέβαιναν στις πιο κάτω πράξεις:  Φιλιούνταν, γλείφονταν στο λαιμό, αγκαλιάζονταν και ο κατηγορούμενος έπιανε τα οπίσθια και άλλα μέρη του σώματος της ανήλικης».     

Το Δικαστήριο δεν αποδέχθηκε την μαρτυρία της ανήλικης, ούτε και του κατηγορούμενου που φάνηκε ότι είχε κατασκευάσει εκδοχή με σκοπό να «αμυνθεί» επί της βασικής μαρτυρίας για το επίδικο περιστατικό, αποδίδοντας σ΄αυτόν αλλότρια κίνητρα, όπως το ότι ήθελε να τον εκδικηθεί για μαρτυρία που έδωσε συγγενικό πρόσωπο του 63χρονου.    

Το Δικαστήριο ωστόσο, αποδέχθηκε τη μαρτυρία του αστυφύλακα που συνέλαβε τον εφεσείοντα στις 11.3.2015, και ότι ο εφεσείων κατά τη σύλληψη του ανακρινόμενος δέχθηκε ότι βρισκόταν στον επίδικο χώρο και χρόνο, όπου στάθμευσε το ταξί του.       

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος εκρίθη ένοχος για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης με κατάχρηση ευάλωτης θέσης εδραζόμενο αφού σύμφωνα με το Δικαστήριο ‘με δεδομένο ότι η ανήλικη είναι πρόσωπο με μέτρια νοητική στέρηση, βρίσκουμε ότι η κατηγορούσα αρχή έχει αποδείξει το αδίκημα’. 

Στον 63χρονο, αφού λήφθηκαν υπόψη και οι προσωπικές του περιστάσεις, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 3 χρόνων στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης και 7 ετών στην κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού με κατάχρηση ευάλωτης θέσης, με τις ποινές να συντρέχουν. 

Να σημειωθεί ότι, δεν επιβλήθηκε ποινή στην κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού, καθότι τα συστατικά στοιχεία αυτής της κατηγορίας εμπεριέχονταν σε άλλη κατηγορία. 

Ο κατηγορούμενος, άσκησε το δικαίωμα της έφεσης.

Στην απόφαση του Εφετείου αναφέρθηκε ότι, ‘Στην προκείμενη περίπτωση επιβαρυντικοί παράγοντες είναι αυτά που λέχθησαν ήδη, ιδιαίτερα το γεγονός της ηλικίας του εφεσείοντα σε σχέση με την ηλικία του θύματος.  Ακριβώς η ακραία διαφορά ηλικίας, 63 του θύτη και 13 του θύματος, προσδίδει στο αδίκημα τέτοιαν απαξία ώστε θα πρέπει αυτό να αντανακλάται και στο ύψος της ποινής.  Επιβαρυντικά στοιχεία θεωρούνται επίσης ο απόμερος και σκοτεινός τόπος που συντέλεστηκε το αδίκημα, καθώς και οι λοιπές του συνθήκες, όπως ο εξ αντικειμένου αντίκτυπος της πράξης στο συγκεκριμένο θύμα’. 

Το Εφετείο διαφοροποίησε την πρωτόδικη απόφαση και επέβαλε πέντε χρόνια φυλάκισης στον 63χρονο, αφού όπως αναφέρθηκε ‘είχε πλήρως μεταμεληθεί για την πράξη του με άμεση παραδοχή προς το Δικαστήριο.  Αυτό το ελαφρυντικό δεν συνέτρεχε εν προκειμένω.  Πολλάκις εκφράσαμε την αξία της παραδοχής, ειδικά σε σεξουαλικά αδικήματα, όπου το θύμα δεν υποβάλλεται στη βάσανο της μαρτυρίας, κάτι που εδώ δεν ισχύει’.

Στον 63χρονο τελικά επιβλήθηκε η ποινή των 5 ετών φυλάκισης αντί 7, ποινή η οποία θα συντρέχει με αυτή των 3 ετών .   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top