ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Ψηλά ο πήχης από το προηγούμενο Υπουργικό – Στον Πρόεδρο οι νέοι υπουργοί

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Ψηλά ο πήχης από το προηγούμενο Υπουργικό – Στον Πρόεδρο οι νέοι υπουργοί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε προς το νέο Υπουργικό Συμβούλιο ότι ο πήχης έχει τεθεί πάρα πολύ ψηλά από το προηγούμενο Υπουργικό και τα νέα μέλη που αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους από την 1η Μαρτίου θα πρέπει να το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψη στην προσπάθειά τους, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας τακτικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την παρούσα μορφή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε όλους τους Υπουργούς για μια επιτυχή πενταετία, τόσο αυτούς που μένουν, όσο και αυτούς που φεύγουν.

Είπε επίσης ότι δεν δημιουργήθηκε ανάγκη ανασχηματισμού όλον αυτόν τον καιρό διότι θεωρούσε ότι η πορεία όλων ανεξαιρέτως ήταν επιτυχημένη.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι στην εθιμοτυπική συνεδρία που ακολούθησε αμέσως μετά, στην παρουσία των παλιών και νέων μελών της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε τους νέους Υπουργούς, λέγοντας ότι ο πήχης έχει τεθεί πάρα πολύ ψηλά από το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο και θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος τους είπε επίσης ότι είναι στη διάθεσή τους καθημερινά για την αντιμετώπιση προβλημάτων και για συζήτηση πρωτοβουλιών, αλλά και οτιδήποτε χρειαστούν μέχρι να προσαρμοστούν και να αναλάβουν τα καινούρια τους καθήκοντα.

Ο Πρόεδρος ζήτησε ακόμη να υπάρχει η ίδια άψογη συνεργασία που υπήρχε και στο Υπουργικό Συμβούλιο που αποχωρεί, ενώ είπε ότι η πενταετία που προηγήθηκε ήταν πολύ δύσκολη, με πολλές προκλήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, σημείωσε τέλος ότι εκείνο που χαρακτήριζε το Υπουργικό – και το επικρότησε και ο λαός στις τελευταίες προεδρικές εκλογές – ήταν η αγαστή, αδελφική συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της Κυβέρνησης.

Αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο απερχόμενος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νέοι Υπουργοί θα αντεπεξέλθουν επάξια στα καθήκοντα τους.

Αναφερόμενος στην δική του πορεία, είπε ότι «ο δρόμος της πολιτικής έχει ένα τέλος, είχα πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση και προχωρούμε μπροστά».

Σε άλλη ερώτηση, ανέφερε ότι έχει δώσει ήδη προκαταρκτικό σημείωμα στην νέα Υπουργό Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου και πως θα έχει συνάντηση και με τη νέα Υπουργό, αλλά και με την Υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου «ώστε να μπορέσω να τους παραδώσω (το Υπουργείο) και να τους δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ».

Ακόμη ανέφερε ότι η σημερινή «ήταν η τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου». «Ο Πρόεδρος μάς ευχαρίστησε, ήταν συγκινημένος και εμείς το ίδιο. Μάς έδωσε μια τεράστια ευκαιρία που ήταν πολύ τιμητική διότι το να υπηρετείς τον τόπο σου έχει μεγάλη αξία ιδιαίτερα στην περίοδο που περάσαμε» είπε και
ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για τη συνεργασία.

Η νέα Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε από την πλευρά της ότι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάνε σε γενικότερα θέματα.

Οι υπόλοιποι Υπουργοί αναχώρησαν χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top