ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αέρα ελευθερίας για την Έφη και Νίτσα Ηροδότου – Πότε αποφυλακίζονται

Αέρα ελευθερίας για την Έφη και Νίτσα Ηροδότου – Πότε αποφυλακίζονται

Οι δυο γυναίκες θα αναπνέουν αέρα ελευθερίας εντός του μήνα Μαρτίου, καθώς είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που δικαιούνται να κάνουν αίτηση για κατά χάρη αποφυλάκιση από τον Προέδρο Αναστασιάδη, όπως γίνεται κάθε φορά όταν αναλαμβάνει καθήκοντα νέα κυβέρνηση.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών έχει ετοιμάσει τον κατάλογο των φυλακισμένων που δικαιούνται να αποφυλακιστούν, καθώς έχουν εκτελέσει πέραν από το μισό της ποινής τους.

Αναμεσά στα πρόσωπα είναι και οι δυο προαναφερθείσες γυναίκες. Οπως είμαστε σε θεση να γνωρίζουμε, η προεδρική χάρη θα δοθεί μετά τις 28 Φεβρουαρίου όταν αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση.

Θυμίζουμε πως η Έφη Ηροδότου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο χρόνων που άρχισε να υπολογίζεται από τις 8 Ιανουάριου του 2017, ήμερα που τέθηκε υπό κράτηση, ενώ θα αποφυλακιζόταν στις 16 Αυγούστου του 2018.

Η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ενοχή για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από αλόγιστη, απερίσκεπτη ή επικίνδυνη πράξη κατά παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

Από την άλλη, η μητέρα της, Νίτσα Ηροδότου, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου και 9 μηνών για τα αδικήματα της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία και της πλαστογραφίας εγγράφου.

Η Νίτσα Ηροδότου θα αποφυλακιζόταν τον Απρίλιο του 2018.

Θυμίζουμε πως στον Ηρόδοτο Ηροδότου (πατέρα της Έφης), το Δικαστήριο επέβαλε ποινές άμεσης φυλάκισης 3 ετών για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου και 18 μηνών για τα αδικήματα της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία και της πλαστογραφίας εγγράφου.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι πως Προεδρική χάρη δεν δικαιούνται ισοβίτες και όσοι έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, ενώ όσον αφορά λαθρέμπορους ναρκωτικών, έχουν πιθανότητες μόνο για μείωση ποινής.

Πώς έγινε το θανατηφόρο με θύμα τον Αιμίλιο Ιωάννου

Η Έφη Ηροδότου στις 04:45 της 27ης Δεκεμβρίου του 2007, στην διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό, ενώ οδηγούσε το όχημα της εισήλθε στη διασταύρωση με κόκκινο φως. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστεί βίαια με το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Αιμίλιος Ιωάννου, 17 χρόνων, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top