ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρους: Τελούμε υπό καθεστώς κατοχής και επίθεσης

Θεοχάρους: Τελούμε υπό καθεστώς κατοχής και επίθεσης

Σε ανακοίνωση της η ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους αναφέρεται στην τουρκική προκλητικότητα και στην απουσία καταγγελιών της Τουρκίας.

Η κ. Θεοχάρους «Η αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και η ένοπλη και κατάφορη παραβίαση των ειδικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ επιβάλλουν την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 42 παρ. 7 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, για την έμπρακτη στήριξη της χώρας μας από την ΕΕ στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

Επίσης προσθέτει στην δήλωση της ότι «δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Γνωρίζουμε όμως ότι χάθηκε πολύτιμο διπλωματικό έδαφος, με αποτέλεσμα οι εταίροι μας και ο διεθνής παράγοντας να τηρούν στάση που ούτε καν ουδέτερη είναι. Η Κύπρος τελεί υπό κατοχή και υπό καθεστώς επίθεσης. Η κυριαρχία μας δεν είναι μόνο στην ξηρά, αλλά στον αέρα και στη θάλασσα. Εφόσον εμείς δεν καταγγέλλουμε την Τουρκία, πώς θα τερματιστούν οι υφιστάμενες και πώς οι επόμενες επιθετικές κινήσεις της;».

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τονίζει: «Η κρίση και οι τουρκικές προκλήσεις είναι προϊόντα της αποδυνάμωσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς και της έκπτωσης του φρονήματος του λαού, που βρίσκεται στο ναδίρ. Δυστυχώς, ούτε τα μνημόνια συναντίληψης μπορούν να σώσουν την κατάσταση ούτε η προσφυγή στον ΟΗΕ. Επιβάλλεται ενδελεχής εξέταση της κατάστασης και σοβαρή αντιμετώπισή της. Η σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης είναι μια κλασική ευκαιρία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top