ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Χιλιάδες ευρώ από την τέλεση πολιτικών γάμων

ΠΑΦΟΣ: Χιλιάδες ευρώ από την τέλεση πολιτικών γάμων

Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζει ο Δήμος Πάφου για τον αριθμό των ζευγαριών που τέλεσαν τον γάμο τους κατά το 2017 στην Πάφο, σύμφωνα με την Λία Κωστή, λειτουργό του γραφείου τέλεσης πολιτικών γάμων του Δήμου Πάφου.

Η κ. Κωστή μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως το 2017 στον Δήμο Πάφου τελέστηκαν 1310 πολιτικοί γάμοι, οι οποίοι συνείσφεραν στο ταμείο του Δήμου το ποσό των 610.000 ευρώ, σε σύγκριση με το 2016, χρονιά κατά την οποία 1185 ζευγάρια παντρεύτηκαν στο Δ. Πάφου.

Το 85% περίπου, συνέχισε, ήταν Βρετανοί, το 10% από το Ισραήλ και 5% από άλλες χώρες, Κύπριοι που παντρεύτηκαν αλλοδαπές, ή αλλοδαποί που διαμένουν στην Κύπρο.

Ακολούθως η κ. Κωστή ανέφερε πως πολύ υποβοηθητική ήταν η έναρξη των απευθείας πτήσεων από το Ισραήλ προς και από τον αερολιμένα Πάφου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση στην τέλεση πολιτικών γάμων. Αναφερόμενη μάλιστα και στην συμμετοχή του Δήμου Πάφου σε έκθεση στο Ισραήλ, είπε πως τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για περαιτέρω προοπτική για ανάπτυξη των ταξιδιών για γαμήλιες τελετές, μικρής διάρκειας .

Ενδεικτικά η κ. Κωστή ανέφερε πως το 2017, 220 Ισραηλίτες τέλεσαν πολιτικό γάμο στον Δήμο Πάφου, σε σύγκριση με το 2016 που 119 ζευγάρια από το Ισραήλ παντρεύτηκαν στην Πάφο. Όσο για το 2018, πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα 20 Φεβρουαρίου παρατηρείται μια τεράστια άνοδος αφού μέχρι στιγμής 24 Ισραηλίτες παντρεύτηκαν στον Δήμο Πάφου.

Οι πολιτικοί γάμοι στον Δήμο Πάφου σημείωσε, τελούνται στο Δημοτικό Μέγαρο, σε ξενοδοχειακά καταλύματα, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου και σε διάφορους άλλους παραλιακούς χώρους που διαθέτει ο Δήμος.

Από ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top