ΥΓΕΙΑ

Έμεινε παράλυτη από μια άσκηση κοιλιακών- “Έμαθα να εκτιμώ ακόμη και τα πιο απλά πράγματα στη ζωή”- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έμεινε παράλυτη από μια άσκηση κοιλιακών- “Έμαθα να εκτιμώ ακόμη και τα πιο απλά πράγματα στη ζωή”- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια 23χρονη γυναίκα έμεινε παράλυτη από το λαιμό κάτω όταν έπεσε από πάγκο γυμναστηρίου, κατά την διάρκεια άσκησης για τους κοιλιακούς.

Ο Marcelle Mancuso είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του πανεπιστημίου São José do Rio Preto στη Βραζιλία και τον τον Ιανουάριο του 2016, πραγματοποιούσε μια απλή άσκηση κοιλιακών, με πάγκο σε κατακλινή κλίση, όταν συνέβη το ατύχημα.

Με τον πάγκο του γυμναστηρίου να βρίσκεται σε κλίση, η 23χρονη ξάπλωνε προς τα πίσω, με το κεφάλι της να είναι το πιο κοντινό σημείο από το πάτωμα.

"Ήταν μια άλλη κανονική μέρα στο γυμναστήριο," είπε ο Mancuso, που συμπλήρωσε αναφέροντας, "ήμουν δεμένη στον πάγκο με μία ταινία, η οποία όμως έσπασε και ο προσωπικός γυμναστής μου δεν μπορεσε να με κρατήσει".

Η Mancuso χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού του στο πάτωμα, χάνοντας αμέσως την ικανότητα να κινήσει το σώμα της.

"Η διάγνωση μου ήταν τετραπληγία, καμία κίνηση στα χέρια ή τα πόδια μου", εξήγησε η 23χρονη, ενώ οι γιατροί αρχικά της είπαν ότι δεν ήξεραν αν θα περπατούσα πάλι ή αν θα μείνει σε ένα κρεβάτι για πάντα.

Η Mancuso έσπασε τον πέμπτο και τον τρίτο σπόνδυλο στο τμήμα του λαιμού της σπονδυλικής στήλης, ενώ ακόμη ένας άλλος σπόνδυλος μετακινήθηκε από τη θέση του με αποτέλεσμα την παράλυση της.

Ο Mancuso μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο για επείγουσα περίθαλψη. Οι γιατροί προχώρησαν σε μεταμόσχευση για να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα οστά στο σπόνδυλο και τοποθέτησαν μια μεταλλική πλάκα στη σπονδυλική της στήλη.

Ενώ οι γιατροί, αρχικά δεν ήταν βέβαιοι αν η Mancuso θα μπορούσε να περπατήσει ξανά, είχε κάνει σταδιακά κάποια πρόοδο τα επόμενα δύο χρόνια ελπίζοντας έτσι οτι θα επανέλθει .

Η 23χρονη μάλιστα, ήταν σε θέση να κουνάει τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών της μετά από τρεις μέρες, ενώ μετά από ένα μήνα έκανε τα πρώτα της βήματα με τη χρήση βοηθήματος βάδισης (πι).

"Μετά από τέσσερις μήνες άρχισα να βελτιώνω τη δύναμη των ποδιών μου και πέντε μήνες μετά το ατύχημα έπαψα να λιποθυμώ και να έχω ζάλη ενώ περπατούσα", είπε η Mancuso, που μετά από έξι μήνες κατάφερε να περπατήσει έχοντας καλύτερο έλεγχο των κάτω άκρων της.

Η Mancuso έχει αποθεραπευτεί πλήρως, ενώ η περιπέτεια της υγείας της την έκανε να έχει ένα πολύ ενεργό τρόπο ζωής.

"Μερικές φορές αισθάνομαι ότι ήταν ένας εφιάλτης από τον οποίο έχω ξυπνήσει", δηλώνει η 23χρονη, που ευχαριστεί τον Θεό που τώρα έχει μια φυσιολογική ζωή.

Τέλος, η νεαρή στέλνει το δικό της μήνυμα αναφέροντας «έμαθα να εκτιμώ ακόμη και τα πιο απλά πράγματα στη ζωή, όπως το να πηγαίνω από το κρεβάτι μου στο μπάνιο και να μπορώ να βουρτσίζω τα δόντια μου χωρίς βοήθεια».

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Με πληροφορίες και φωτογραφίες από independent.co.uk

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top