ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικές δηλώσεις Έρογλου: Tα μονομερή βήματα των Ε/κ δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα

Προκλητικές δηλώσεις Έρογλου: Tα μονομερή βήματα των Ε/κ δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο ή να εκμηδενίσει την ασφάλεια, την κυριαρχία, την κοινωνικο-οικονομική δομή των Τ/κ δήλωσε ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου, κάνοντας λόγο για προκλητικά βήματα της ε/κ πλευράς στην ανατολική Μεσόγειο που δεν υπολογίζουν τα δικαιώματα του τ/κ «λαού» και της Τουρκίας.


 
Σε γραπτή του δήλωση στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου αναφέρει ότι η μεγαλύτερη δύναμη των Τ/κ είναι "το κράτος τους", προσθέτοντας ότι για τους Τ/κ είναι ζωτικής σημασίας η παρουσία τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το να μπορεί η Τουρκία να παρεμβαίνει μονομερώς και να παρέχει υλική και μη ασφάλεια. «Οι Τ/κ δεν πρόκειται να πουν ‘ναι’ σε μια συμφωνία που δεν θα τα περιλαμβάνει αυτά, αυτό το έχουν δείξει πολλές έρευνες», είπε.
 
Για να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων, συνέχισε, οι Τ/κ πρέπει να είναι σίγουροι ότι άλλαξε η νοοτροπία των Ε/κ και οι συνομιλίες αυτές να είναι «κλειστού τέλους, προγραμματισμένες για ένα αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ πρέπει να ξεκαθαρίζεται το τί θα γίνει με τον τ/κ 'λαό' σε περίπτωση που καταλήξουν σε αποτυχία».
 
Κάλεσε επίσης τους Τ/κ να μην δώσουν σημασία σε "προπαγάνδα για άρση των εγγυήσεων".
 
Τα μονομερή βήματα των Ε/κ στο θέμα των υδρογονανθράκων δεν πρέπει να μείνουν χωρίς απάντηση, είπε ο Ντερβίς Έρογλου αναφέροντας ότι όσα δικαιώματα έχουν  οι Ε/κ έχουν και οι Τ/κ. «Σε αυτά τα τολμηρά βήματα της ε/κ πλευράς πρέπει να απαντήσουμε με ενότητα. Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει την αποφασιστική στάση και όταν έρθει η μέρα για να γίνει γεώτρηση αυτή να γίνει», είπε.
 
Στις τελευταίες συνομιλίες στο Κρανς Μοντάνα επισφραγίστηκε ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει πρόθεση για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τον τ/κ «λαό» για ενεργό συμμετοχή στη διακυβέρνηση στη βάση της πολιτικής ισότητας, υποστήριξε, λέγοντας ότι υπό το φως αυτού η «τδβκ» - όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – θα πρέπει να κάνει τις δικές της αξιολογήσεις με τους δικούς της "θεσμούς", τον Τ/κ ηγέτη και τα πολιτικά κόμματα, και στη συνέχεια με την «μητέρα πατρίδα Τουρκία» να εξεταστούν όλες οι πραγματικότητες και να καθοριστεί ένα νέος οδικός χάρτης.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top