ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΡΙΑ: Τουλάχιστον 210 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, 850 έχουν τραυματιστεί στην Ανατολική Γούτα

ΣΥΡΙΑ: Τουλάχιστον 210 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, 850 έχουν τραυματιστεί στην Ανατολική Γούτα

Για τρίτη συνεχή ημέρα οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν τον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, ανατολικά της Δαμασκού, που ελέγχεται από τους αντάρτες, σκοτώνοντας σήμερα μόνο τουλάχιστον 66 ανθρώπους, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.



Οι εντατικοί βομβαρδισμοί της αεροπορίας και του πυροβολικού του συριακού καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα από την Κυριακή είχαν ως αποτέλεσμα συνολικά περισσότερους από 210 αμάχους νεκρούς, ανάμεσά τους περίπου 60 παιδιά, σε ένα πρελούδιο μιας χερσαίας επίθεσης στον πολιορκούμενο θύλακα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 17 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή, 127 τη Δευτέρα και 66 σήμερα Τρίτη. Ακόμη 850 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί αυτές τις μέρες.

Παράλληλα έξι νοσοκομεία στον θύλακα έχουν βομβαρδιστεί το τελευταίο 48ωρο, τρία εκ των οποίων πλέον βρίσκονται εκτός λειτουργίας και δύο σε μερική λειτουργία, δήλωσε σήμερα ο Πάνος Μουμτζής, περιφερειακός συντονιστής για την κρίση στη Συρία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Από τις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της συριακής αντιπολίτευσης Νασρ Χαρίρι, δήλωσε ότι οι εντατικοί βομβαρδισμοί συνιστούν "έγκλημα πολέμου" και απηύθυνε έκκληση για άσκηση μεγαλύτερης διεθνούς πίεσης στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ να διακόψει την επιθετική εκστρατεία.

Μέλη των σωστικών συνεργείων τονίζουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν δημιουργήσει ένα "καθεστώς τρόμου" ανάμεσα στους πολίτες του ανταρτοκρατούμενου θύλακα, όπου τα Ηνωμένα 'Εθνη εκτιμούν ότι ζουν περίπου 400.000 άνθρωποι.

'Ενοπλες παρατάξεις από την περιοχή βομβάρδισαν με όλμους τη Δαμασκό σήμερα, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας 28, ανέφερε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Ο συριακός στρατός απάντησε πλήττοντας στόχους μαχητών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η Πολιτική Προστασία στην ανατολική Γούτα ανέφερε ότι αεροσκάφη έπληξαν σήμερα την Καφρ Μπάτνα, την Σάγκμπα, την Χαμουρίγιε και άλλες πόλεις. "Τα πολεμικά αεροσκάφη δεν φεύγουν ποτέ από τον αέρα", δήλωσε ο Σιράζ Μαχμούντ, ένας εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, σημειώνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει σπίτια, σχολεία και ιατρικές εγκαταστάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top