ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων – «Δεν απολύεται κανείς γιατί χρωστά…»

ΚΥΠΡΟΣ: Απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων – «Δεν απολύεται κανείς γιατί χρωστά…»

Η είδηση περί απόλυσης μεγάλου αριθμού υπαλλήλων του Συνεργατισμού, είναι από την Τρίτη (20/02) κυρίαρχο θέμα συζήτησης σε τραπεζικούς κύκλους και όχι μόνο.

Αρχικά έγινε λόγος για 24 απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων με προβληματικά δάνεια, ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. Το μόνο δεδομένο είναι ότι εντός της ημέρας (21/02) δόθηκαν επιστολές απόλυσης.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα για να ζητήσει επίσημη ενημέρωση, αλλά και να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς λόγοι για τις απολύσεις. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε αναμονή για επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

Πάντως, η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) με εγκύκλιό της κάνει λόγο για παράτυπες απολύσεις υπαλλήλων με λογαριασμούς που είχαν πρόβλημα (μη εξυπηρετούμενα δάνεια).

«Δεν απολύεται κανείς γιατί χρωστά» σημειώνεται στην εγκύκλιο και προστίθεται ότι θα έπρεπε να γίνει έρευνα γιατί δόθηκαν υψηλά ποσά ως δάνεια στους συγκεκριμένους υπαλλήλους κι όχι να διώκονται οι τελευταίοι.

Γίνεται ακόμη λόγος για πειθαρχική διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί για τους εν λόγω υπαλλήλους κι όχι αιφνιδιαστικές απολύσεις.

Η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων μιλά ακόμη για «πρωτοποριακά αντιεργατικά βήματα που φέρουν την σφραγίδα της κυβέρνησης», αφού ο Συνεργατισμός ανήκει στο κράτος.

Η ΕΤΥΚ προειδοποιεί «έγκαιρα, συνειδητά και υπεύθυνα ότι δεν θα ανεχθεί ετσιθελικές αποφάσεις αλλά θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, μη αποκλειόμενης της απεργίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top