ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ: Μονόδρομος η ιδιωτικοποίηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ: Μονόδρομος η ιδιωτικοποίηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας

Για τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα η ιδιωτικοποίηση αποτελεί μονόδρομο, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της, Νικόλας Χατζηγιάννης.

Καλεσμένος της Κατερίνας Χριστοφίδου στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» («ΣΙΓΜΑ»), ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να μειώσει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας κατά 25%.

«Ο οδικός χάρτης σίγουρα θα επηρεαστεί από την διαχείριση του προβληματικού μέρους του ισολογισμού μας, δηλαδή τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αυτό που εμείς κοιτάζουμε είναι η επόμενη ημέρα του Συνεργατισμού, δηλαδή το υγιές κομμάτι που αφορά τα δάνεια που εξυπηρετούνται καθώς και τις νέες εργασίες του», είπε.

Τόνισε ότι «είμαστε κι εμείς μέρος του ευρωσυστήματος κι επομένως δεχόμαστε τους όρους και δεν τους επιβάλλουμε», προβάλλοντας το μικρό μέγεθος της Κύπρου στον γεωπολιτικό χάρτη.

Μεταξύ άλλων, ο Νικόλας Χατζηγιάννης, υπογράμμισε ότι το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως «ως Συνεργατισμός έχουμε ένα σημαντικό μερίδιο σε αυτό που λέμε “δάνεια λιανικής” κι αυτό κάνει πιο χρονοβόρο το να βρούμε κάποιες λύσεις.

Αναφορικά στη συνεργασία Συνεργατισμού και Altamira, ο Γενικός Διευθυντής σχολίασε τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιό της.

Μίλησε επίσης για τις δυνατότητες των δανειοληπτών που είναι περισσότερες λόγω της οικονομικής ανάπτυξης και αυτό βοηθά το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ανέφερε, ακόλουθα, ότι ο Συνεργατισμός κατέχει περίπου το 40% των στεγαστικών δανείων που αφορούν σε πρώτες κατοικίες, δηλώνοντας ότι «χρειάζεται να υπάρχει η εμπλοκή διαφόρων θεσμών του εξωτερικού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top