ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Σπάζει αυγά» ο Πέτεφ… Ποιο δρόμο θα τραβήξει η διοίκηση…

«Σπάζει αυγά» ο Πέτεφ… Ποιο δρόμο θα τραβήξει η διοίκηση…

Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις. Σκέφτηκα αυτό το γνωμικό, με αφορμή την απόφαση του Ιβάιλο Πέτεφ να τεθούν εκτός πλάνων τρεις βασικοί παίχτες της Ομόνοιας. Έσκασε σαν βόμβα πάντως, η ψεσινή δημοσιοποίηση της απόφασης του Βούλγαρου τεχνικού να «κόψει» Μαρκάσα, Άλεξ Σοάρες και Ράφα Λόπες. 

Μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι… τόλμησε να βάλει στη «μαύρη λίστα» ένα αγαπημένο παιδί της κερκίδας (της μεγαλύτερης πλειοψηφίας του Λαού), τον Ρενάτο Μαρκάσα.

Πολλοί έφτασαν στο σημείο φέτος, όταν η αλήθεια σε μερικά ματς λες και έπαιζε μόνος του ο Πορτογάλο-Κύπριος, να τον χαρακτηρίσουν και «σημαία» της Ομόνοιας. Μεγάλη κουβέντα είναι αυτή, για την οποία έχω εκφράσει πολλές φορές τη διαφωνία μου (κυρίως από τον ραδιοφωνικό αέρα). 

Πάμε όμως στην ουσία της… τολμηρής απόφασης του τεχνικού τιμονιέρη των πρασίνων. Δικαιολογημένα οι πάντες περιμένουν να δουν αν θα την εγκρίνει/υιοθετήσει η διοίκηση, με δεδομένο ότι οι τρεις παίχτες έχουν συμβόλαια με την ομάδα. Ο Μαρκάσα πρόσφατα το ανανέωσε για περισσότερα χρόνια, όταν είπε στους διοικούντες ότι τον ήθελαν οι Ρώσοι της Πάφου. 

Δυο δρόμους μπορεί να ακολουθήσει η διοίκηση. Είτε να αποφασίσουν στήριξη της απόφασης του Πέτεφ, είτε να του πουν «δεν πρόκειται να διώξουμε τους παίχτες, καλύτερα να σηκωθείς να φύγεις εσύ». 

Εκτιμούμε, ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η διοίκηση Τζιωνή να «περάσει» (με πλειοψηφία έστω) την απόφαση του Βούλγαρου προπονητή. Φτάνει κι αυτός να έχει ισχυρά επιχειρήματα και «ντοκουμέντα» για τους λόγους που αποφάσισε να διώξει τους τρεις Πορτογάλους παίχτες. 

Όπως έχει καταντήσει η Ομόνοια, μένοντας ουσιαστικά εκτός στόχων πριν φύγει ο Χειμώνας, αυτοί που τη διοικούν, μάλλον δεν έχουν άλλη επιλογή. Θα πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα σε έναν προπονητή να δοκιμάσει να σπάσει αυγά. Μπας και καταφέρει επιτέλους να κάμει ομελέτα. Όχι φέτος, αλλά του χρόνου.   

Υ.Γ. Θυμήθηκα και ένα άλλο γνωμικό. Ότι το ψάρι βρωμάει από την κεφαλή. Δεν ξέρω αν το σωστό είναι να φύγει τώρα, αλλά με τη λήξη της θητείας της η παρούσα διοίκηση, θα πρέπει να την κάμει με ελαφρά πηδηματάκια. Απέτυχαν κι αυτοί παταγωδώς να… οδηγήσουν την Ομόνοια, σε μονοπάτια που να συνάδουν με το τεράστιο μέγεθος της. 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top