ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάχρονο προσφυγόπουλο σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη Λέσβο

Πεντάχρονο προσφυγόπουλο σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη Λέσβο

Το άτυχο παιδί είχε βγει από τον καταυλισμό χωρίς συνοδό και παρασύρθηκε από το ΙΧ όταν προσπάθησε να διασχίσει τον πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο κοντά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Πεντάχρονο προσφυγόπουλο συριακής καταγωγής έχασε την  Παρασκευή (23/02)τη ζωή του στη Λέσβο όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κοντά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Το άτυχο παιδί είχε βγει από τον καταυλισμό χωρίς συνοδό και παρασύρθηκε από το ΙΧ όταν προσπάθησε να διασχίσει τον πολυσύχναστο κεντρικό οδικό άξονα της ανατολικής Λέσβου, προκειμένου να μεταβεί σε κάποια από τις άτυπες δομές που λειτουργούν μη κυβερνητικές οργανώσεις στην περιοχή.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου μεταφέρθηκε διαγνώσθηκε και τυπικά ο θάνατος του.

Τα συλλυπητήριά της για την τραγωδία εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, δεν υπάρχει δυνατότητα νόμιμης διάβασης πεζών από το ένα σημείο του δρόμου στο άλλο, ενώ δεκάδες αυτοκίνητα εργαζομένων στον καταυλισμό ή απασχολουμένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις παρκάρουν από τη μια και από την άλλη μεριά δημιουργώντας πολύ κακές συνθήκες ορατότητας σε διερχόμενους οδηγούς.

 Πηγή: skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top