ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ: Θυσιάζουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων για να είναι αρεστοί στην Άγκυρα

ΚΕ: Θυσιάζουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων για να είναι αρεστοί στην Άγκυρα

Η Τουρκοκυπριακή ηγεσία, φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη, για να είναι αρεστή στην Άγκυρα και να εξυπηρετήσει τους όποιους σχεδιασμούς της Τουρκίας, να θυσιάσει όχι μόνο τα δικαιώματα των Τ/Κ αλλά και το ίδιο το μέλλον τους, δήλωσε σήμερα (25/2) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Εκπρόσωπος κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη συνέντευξη του λεγόμενου υπουργού οικονομικών και ενέργειας στα κατεχόμενα, Οζντίλ Ναμί, στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» όπου είπε ότι η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ και ότι θα πρέπει να αρχίσει διάλογος με την ε/κ πλευρά για τα ζητήματα των υδρογονανθράκων, ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό υπό καθορισμένο χρονοδιάγραμμα κατάληξης.

Στη δήλωσή του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, πρώτο, η Τουρκοκυπριακή ηγεσία φαίνεται να είναι διατεθειμένη, για να είναι αρεστή στην Άγκυρα και να εξυπηρετήσει τους όποιους σχεδιασμούς της Τουρκίας, να θυσιάσει όχι μόνο τα δικαιώματα των Τ/Κ αλλά και το ίδιο το μέλλον τους».

Επίσης, είπε, με τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Ναμί, «από την στιγμή μάλιστα που υπάρχει σύγκλιση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το θέμα των φυσικών πόρων, είναι ξεκάθαρη η απροθυμία της τουρκικής πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών».
Τρίτο, είπε, «άξιες αναφοράς είναι και οι προειδοποιήσεις του κ. Ναμι για τις προθέσεις της Τουρκίας που στην ουσία είναι προειδοποιήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και φυσικά την ίδια την ΕΕ».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top