ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗ: Η διασκέδαση πριν την εκτέλεση και οι σχέσεις των υπόπτων

ΦΟΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗ: Η διασκέδαση πριν την εκτέλεση και οι σχέσεις των υπόπτων

Νέα στοιχεία για τη σχέση των τριών υπόπτων για το φόνο του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου σε εστιατόριο, στη Λεμεσό, παρουσίασε στο δικαστήριο η Αστυνομία, ζητώντας την ανανέωση της κράτησης τους για περίοδο 8 ημερών. Η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 9.30, ενώ το δικαστήριο διέκοψε λίγο πριν τις 14:00.

Οι τρεις, ένας 25χρονος Ρώσος, ένας 24χρονος Γεωργιανός και ένας 36χρονος Λετονός, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, με τους δικηγόρους υπεράσπισης να φέρουν ένσταση στην περαιτέρω κράτηση τους.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της Αστυνομίας, η υπόθεση λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις καθώς θα εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για όσους καταζητούνται και θα ζητηθεί βοήθεια από Ελλάδα, Γεωργία, Ουκρανία και Ρωσία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε πως οι δυο πρώτοι ύποπτοι, που υποστηρίζουν πως απλά μετέφεραν τους εκτελεστές στο εστιατόριο χωρίς να γνωρίζουν τις προθέσεις τους, την ώρα του φόνου βρίσκονταν στη σκηνή και όχι σε γειτονικό εστιατόριο, όπως είχαν αναφέρει.

Επίσης, φέρεται πως το βράδυ πριν από το φονικό, διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο με δυο από τους φερόμενους εκτελεστές, ένας από τους οποίους είναι 31χρονος Γεωργιανός, που καταζητείται, ενώ για τον δεύτερο δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί τα στοιχεία του.

Ιδιαίτερα για τον 31χρονο Γεωργιανό, ο αστυνομικός ανακριτής ανέφερε πως πρόκειται για άκρως επικίνδυνο πρόσωπο που βρίσκεται στην "πράσινη αγγελία" της Ιντερπόλ για γνωστούς εγκληματίες, ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του στην Ελλάδα για να εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης, ενώ στη Γεωργία καταζητείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Περαιτέρω, φέρεται πως ήταν ο 36χρονος που διευθέτησε την άφιξη του καταζητούμενου στην Κύπρο με πλαστά έγγραφα και του είχε παραχωρήσει όχημα για να διακινείται, με την Αστυνομία μην αποκλείει το ενδεχόμενο, ο 36χρονος να είναι το πρόσωπο που οργάνωσε τη δολοφονία του Λεωνίδη.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων διαπιστώθηκε ακόμη πως το κινητό τηλέφωνο που εντοπίστηκε στη σκηνή ανήκει στον 31χρονο Γεωργιανό.

Από εξετάσεις τηλεπικοινωνιακών δεδομένων διαφάνηκε πως τα δυο άτομα που συνέτρωγαν με το θύμα, δυο ομογενείς από τη Γεωργία 57 και 48 χρόνων, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία λίγο πριν το φόνο, με 28χρονο Γεωργιανό που φέρεται να δανείστηκε το όχημα του Λετονού και με το οποίο διακινούνταν οι δράστες.

Πέραν των τεσσάρων πιο πάνω που καταζητούνται, η Αστυνομία καταζητεί και τον 29χρονο Ρώσο, αδελφό του 25χρονου που τελεί υπό κράτηση και ο οποίος παρέλαβε, με το αυτοκίνητο του, τον αδελφό του και τον δεύτερο ύποπτο από τη σκηνή.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εξασφάλιση των στοιχείων των δυο άλλων εκτελεστών.

Σε σχέση με την 32χρονη Λετονή που έλαβε οδηγίες για να παραλάβει το όχημα που μεταφέρθηκαν στη σκηνή οι δράστες, δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό, ωστόσο τελεί υπό 8ήμερη κράτηση για άλλη υπόθεση που αφορά εκβιασμό αλλοδαπού επιχειρηματία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top