ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρδισε την Ομόνοια μέσα στο ΓΣΠ με 1-3, τι και αν έπαιζε με δέκα από το 52′

Κέρδισε την Ομόνοια μέσα στο ΓΣΠ με 1-3, τι και αν έπαιζε με δέκα από το 52′

Το παιχνίδι στο ΓΣΠ ολοκληρώθηκε και η Δόξα ήταν η νίκητρια με σκορ 1-2. Με δέκα τελείωσαν οι φιλοξενούμενοι, έχασαν και άλλο έδαφος ενόψει Ευρώπης οι πράσινοι.

Η Ομόνοια ξεκίνησε το παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει την μπάλα, να επιβάλει τον ρυθμό της και να σκοράρει νωρίς. Τα κατάφερε όλα εκτός το τελευταίο καθώς στα πρώτα 45′ δεν παραβίασε την αντίπαλη εστία όμως ούτε η δική της παραβιάστηκε. Ανούσια λοιπόν η κατοχή και υπεροχή της (στο 28′ η κατοχή ήταν 63%-27%).

Οι πρώτες δύο καλές ευκαιρίες ήρθαν από πλευράς Δόξας στο πρώτο δεκάλεπτο όμως δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Η Ομόνοια στο 16′ έχασε τετ α τετ με τον Κατσαντώνη ενώ στην συνέχεια πίεζε για γκολ όμως η Δόξα αμυνόταν πολύ καλά. Στο 26′ η Δόξα άγγιξε το 0-1 όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ απεκρούστηκε δύσκολα από τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας.

Τα λεπτά κυλούσαν όμως τίποτα δεν άλλαζε στο σκορ, η Ομόνοια γυρόφερνε την μπάλα έξω από την περιοχή του Χατζηφραγκίσκου όμως υστερούσε στην τελική πάσα και στο τελείωμα. Σε μια ανύποπτη φάση στο 45+3′ ο Ιωάννου έκανε την σέντρα και ο Κιφουετί με κεφαλιά πάγωσε το ΓΣΠ και έβαλε την Δόξα σε θέση οδηγού.

Το σφύριγμα ημιχρόνου βρήκε Ομόνοια και Δόξα να είναι στο 0-1 και να έχουν ακόμη 45′ στην διάθεσή τους για να πετύχουν το στόχο τους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και στο πρώτο δεκάλεπτο έγιναν σχεδόν όλα! Η Δόξα στο 49′ έκανε το 0-2 με δράστη τον Σαντίκ, ο οποίος ευστόχησε στο τετ α τετ με τον αντίπαλο κίπερ, ενώ στο 52′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίχτη λιγότερο ελέω απευθείας κόκκινης του Πουτζιουρή για φάουλ από  πίσω στον Κατσαντώνη. Ένα λεπτό αργότερα η Ομόνοια μείωσε καθώς μετά από φάση διαρκείας ο Κατσαντώνης με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Δόξας.

Στην συνέχεια η Ομόνοια προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως πρόσεχε και τα μετόπισθεν καθώς ένα τρίτο γκολ της Δόξας θα σκότωνε της ελπίδες της για βαθμολογικό κέρδος. Οι πράσινοι κρατούσαν την μπάλα, την στριφογύριζαν γύρω από την φιλοξενούμενη περιοχή όμως αποτέλεσμα κανένα.

Στο 62ο λεπτό ο Ναρ με συρτό σουτ λίγο έλειψε να κάνει το 1-3 ενώ στο 67′ η Ομόνοια απώλεσε μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Κανού από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Τα λεπτά καθώς κυλούσαν οι παίχτες της Ομόνοιας ένιωθαν την πίεση. Ήταν η ομάδα τους με ποδοσφαιριστή παραπάνω και δεν κατάφερναν να απειλήσουν ουσιαστικά. Οι προσπάθειες εντάθηκαν το τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 80ο ο Εκίθα με κεφαλιά ανάγκασε τον Χατζηφραγκίσκου να προβεί σε μια δύσκολη επέμβαση ενώ είχαν την ευκαιρία οι γηπεδούχοι από στημένες φάσεις (κόρνερ) να απειλήσουν. Μάταια όμως. Εφτά λεπτά πρόσθεσε ο κ. Τράττος και η Δόξα είχε μεγάλη φάση στο 90+3′ με χαμένο τετ α τετ του Παπαφώτη ενώ στο ίδιο λεπτό η Ομόνοια έχασε δοκάρι με τον Εκίθα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90+6 με τον Παπαφώτη να διαμορφώνει το τελικό 1-3 με πλασέ μέσα από την περιοχή. Έτσι το τελικό σφύριγμα του Τράττου βρήκε την Δόξα να κερδίζει με 1-3 την Ομόνοια μέσα στο ΓΣΠ και να απομακρύνει και άλλο τους πράσινους από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Αντωνίου, Βύντρα, Παναγιώτου (46’Μαντούρο), Γουίλιαμ, Φραγκέσκου (46’Σόλομον), Εκίθα, Μπρέβελντ, Δημητρίου, Τζαρσίνιο, Κανού, Κατσαντώνης.

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Σισοκό (55’Κένιντι), Μπα, Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Κιφουετί (62’Λ. Κάρλος), Ασαμόα, Ναρ, Ιωάννου, Σαντίκ, Πουτζιουρής.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαντούρο, Μπρέβελντ, Σόλομον – Μπα, Ρεδόνδο, Σαντίκ.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Πουτζιουρής.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο δυο νεαροί - Τους κατήγγειλε 43χρονος για εισβολή στο σπίτι του και κατέληξε ο ίδιος με χειροπέδες

Νέο «θρίλερ» στον αέρα: Περιστατικό αναταράξεων σε πτήση της Qatar Airways - Τουλάχιστον 12 τραυματίες

Η Χαμάς έδωσε βίντεο με στρατιώτη που λέει ότι σκοτώθηκε σε τούνελ στη Τζαμπάλια - Διαψεύδουν οι IDF

Νυκτοβάτες φαίνεται να έβαλαν φωτιά στον ιππόδρομο Λευκωσίας

Έστειλαν επιστολή στον ΠτΔ οι περιβαλλοντικές οργανώσεις - Βλέπουν έλλειψη πολιτικής βούλησης για τον Ακάμα



Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top