ΕΛΛΑΔΑ

Κοτζιάς: 'Η δήλωση Τουσκ ήταν η καλύτερη'

Κοτζιάς: 'Η δήλωση Τουσκ ήταν η καλύτερη'

Η Δήλωση Τουσκ (του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ) ήταν η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την ΕΕ για την Τουρκία, δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το πέρας του Συμβουλίου των 28 Υπουργών Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε: "νομίζω ότι ήταν η πιο ακριβής και η πιο καλή δήλωση που έχει γίνει ποτέ από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διότι καθιστά φανερό και σαφές ότι οι καλές σχέσεις γειτνίασης και ο σεβασμός του διεθνούς Δικαίου είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας".

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και την επίσκεψη του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ο Υπουργός επεσήμανε: "νομίζω ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούμε ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση. Η πλευρά των Σκοπίων πιστεύει ότι πρέπει να είναι μία εύκολη γι` αυτούς λύση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μία λύση που να κρατάει στο χρόνο και να είναι δίκαιη". Σχολιάζοντας δε, τις αναφορές του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζ.Ζαεφ περί έλλειψης ανάγκης να αλλάξει το σύνταγμα της γειτονικής προς την Ελλάδα χώρας, ο Ν.Κοτζιάς απάντησε: νομίζω ότι όποιος κάνει συμφωνία, δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει. Φροντίζει και στηρίζει τη διατήρηση και την υλοποίησή της".

"Σήμερα στο Συμβούλιο των Υπουργών των Εξωτερικών κουβεντιάσαμε για τα ζητήματα της Μολδαβίας, για τα ζητήματα της Βενεζουέλας, όπως και - κατά πολύ περισσότερο - τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε έξι Υπουργούς Εξωτερικών αραβικών κρατών μαζί με τους ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου" σημείωσε τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top