ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Θολό το τοπίο – Η Σπέχαρ και οι όροι των δύο πλευρών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Θολό το τοπίο – Η Σπέχαρ και οι όροι των δύο πλευρών

Μάλλον για να ακούσει τις προϋποθέσεις της τουρκικής πλευράς πάει στα κατεχόμενα η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Μουσταφά Ακιντζί, στο κλίμα της υπόλοιπης τουρκικής και τουρκοκυπριακής ηγεσίας, δεν δείχνει διάθεση να επανέλθει στο τραπέζι με την «καλή θέληση» των προηγούμενων ετών.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν φαίνεται να δέχεται να οδηγηθεί το θέμα του φυσικού αερίου στο τραπέζι των συνομιλιών, ως εκ τούτου μια συνάντηση των δύο μοιάζει απομακρυσμένη.

Πάντως, η κ. Σπέχαρ θα μεταφέρει την ετοιμότητα του Αναστασιάδη για συνάντηση με τον Ακιντζί, ωστόσο η εμπλοκή στο θέμα της ΑΟΖ μοιάζει αξεπέραστη.

Και θα παραμείνει άλυτη αν στις 11:30 στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο κατοχικός ηγέτης επαναλάβει τις θέσεις που εξέφρασε και ο Οζντίλ Ναμί στον «Φιλελεύθερο» της Κυριακής (25/2) και όλα εκείνα που ακούστηκαν αυτές τις μέρες από την Άγκυρα.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται εντός της εβδομάδας στην Κύπρο ο βοηθός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ζαν Πιέρ Λακρουά.

Θέμα της επίσκεψης είναι η επίβλεψη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και της στρατηγικής αναθεώρησής της, δεν αποκλείεται όμως να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί.

Όλα αυτά, ενώ κατέστη ήδη σαφές από την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι συνομιλίες εν μέσω τουρκικών παραβιάσεων δεν γίνονται, την ώρα που η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει σε επιτροπή για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου και όχι μόνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top