ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΟΖ: Έβαλε πλώρη για Μαρόκο το Saipem 12.000 – Εντείνονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί - ΧΑΡΤΗΣ

ΑΟΖ: Έβαλε πλώρη για Μαρόκο το Saipem 12.000 – Εντείνονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί - ΧΑΡΤΗΣ

Αναχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (26/2) από τα ανοικτά της Λεμεσού το γεωτρύπανο της ιταλικής ENI, Saipem 12.000.

Μετά τα όσα έγιναν και την αναβολή της γεώτρησης στον στόχο «Σουπιά» του τεμαχίου 3 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, το γεωτρύπανο έβαλε πλώρη για το Μαρόκο, όπου έχει προγραμματισμένη γεώτρηση στις 8 Μαρτίου.

Το γεωτρύπανο αναμένεται να επιστρέψει εν ευθέτω χρόνω και όταν η Τουρκία παύσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για να προχωρήσει στη γεώτρηση.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάφου και κινείται με ταχύτητα 8.8 κόμβων.

Πάντως, στο τεμάχιο 10 αναμένονται ερευνητικά σκάφη της Exxon Mobil μέχρι το τέλος της βδομάδας για συγκέντρωση στοιχείων από τους στόχους «Ανθεία», «Δελφίνος» και «Γλαύκος».

Παράλληλα, το υπουργείο Ενέργειας ετοιμάζεται να αποστείλει στις Βρυξέλλες προκαταρτική συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για το θεσμικό πλαίσιο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ στον τερματικό υγροποίησης της γείτονος χώρας.

Όπως δήλωσε επανειλημμένα τη Δευτέρα (26/2) ο Γιώργος Λακκοτρύπης, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top