ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έρευνα κατά Πυρίλλη ζητά ο Ελεγκτής – Το πόθεν έσχες του δημάρχου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έρευνα κατά Πυρίλλη ζητά ο Ελεγκτής – Το πόθεν έσχες του δημάρχου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικών εισηγείται ο Γενικός Ελεγκτής κατόπιν καταγγελιών που αφορούν ενέργειες ή παραλείψεις του δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη.

Σύμφωνα με τον Βάσο Βασιλείου («Ο Φιλελεύθερος»), η έρευνα σχετίζεται με έργα μέσω των οποίων απέκτησε πρόσβαση σε τεμάχιο το οποίο αγόρασε προηγουμένως και το οποίο φέρεται να ενεγράφη στο όνομα της συζύγου του, σε άλλα δύο πρόσωπα, καθώς και σε εταιρεία που ανήκει στον ίδιο και στη σύζυγό του.

Σχετίζεται επίσης με εργασίες που εκτελέστηκαν σε παραλίες και προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με αλλοίωση του περιβάλλοντος χώρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, αγοράστηκε περίκλειστο τεμάχιο από τον δήμαρχο στην περιοχή Κάππαρης εντός της νεκρής ζώνης. Είκοσι μέρες πριν την εγγραφή του τεμαχίου στο Κτηματολόγιο, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν πρότασης του δημάρχου, αποφάσισε να χαραχθεί και να κατασκευαστεί δρόμος προς την εν λόγω περιοχή.

Η χάραξη του χωμάτινου πεζόδρομου, που αποφασίστηκε σε συνεδρία εντός λεωφορείου, διαπιστώθηκε ότι δεν ακολούθησε ενδεδειγμένες διαδικασίες μετά από επίσκεψη Λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην περιοχή.

Ως εκ τούτου δεν μπορούσε να διαπιστωθεί επέμβαση σε κρατική γη ή ιδιωτική γη, ώστε να γίνει απαλλοτρίωση, ενώ από έλεγχο του Ελεγκτή διαπιστώθηκε ότι τα έξοδα καλύφθηκαν από τον προϋπολογισμό του δήμου.

Πέραν τούτου, ο Ελεγκτής επισημαίνει επέμβαση στη ζώνη προστασίας στην παραλία ΜΜΑΔ, κατασκευή οχετού χωρίς μελέτη, σχεδιασμό ή άδεια και παράνομες χωματουργικές εργασίες στην παραλία Γλυκύ νερό,

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης απάντησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (26/2) με ανάρτηση του «πόθεν έσχες» του ιδίου και της συζύγου του σε προσωπική του σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top