ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Το μυστικό του θανάτου στο νυχτερινό κέντρο»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Το μυστικό του θανάτου στο νυχτερινό κέντρο»

Το νέο τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Κερύνειας- Κυθρέας στο οποίο ενεπλάκησαν δύο οχήματα και δύο φορτηγά, η κατάσταση στα καμπαρέ και η αύξηση του αριθμού των γυναικών που δουλεύουν ως πόρνες αλλά και η υπόθεση του ξαφνικού θανάτου 26χρονης αλλοδαπής και η σιωπή της «αστυνομίας» που δημιουργεί ερωτηματικά, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Το μυστικό του θανάτου στο νυχτερινό κέντρο» γράφει ότι ερωτηματικά δημιουργεί η σιωπή που τηρεί η «αστυνομία» στην υπόθεση του ξαφνικού θανάτου 26χρονης αλλοδαπής σε καμπαρέ στον κατεχόμενο Γερόλακκο ενώ μυστικά γίνονται οι έρευνες και μυστικό παραμένει και το όνομα του πελάτη που βρισκόταν με τη νεαρή κατά την ώρα του θανάτου της. Αναφέρει ακόμα ότι τέσσερα οχήματα εκ των οποίων τα δύο είναι φορτηγά, ενεπλάκησαν στο νέο τροχαίο, ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Αλλού γράφει ότι έχει ψηφιστεί ο «νόμος» που αφορά τα χρέη των «δήμων» και σύμφωνα με τον οποίο τους δίνεται διορία ακόμα δύο χρόνων για την αποπληρωμή των χρεών τους.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Γλύτωσαν από την τραγωδία σε ορεινό δρόμο» γράφει ότι είναι από τύχη που γλύτωσαν από τον θάνατο τα άτομα που ενεπλάκησαν στο ψεσινό τροχαίο ατύχημα στον ορεινό αυτοκινητόδρομο Κερύνειας- Κυθρέας όταν δύο φορτηγά παρέσυραν δύο οχήματα τα οποία μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες σιδερικών. Την περιοχή επισκέφτηκε και ο «υπουργός μεταφορών» Τολγκά Ατακάν και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία λήψης μέτρων για αποφυγή ατυχημάτων στον εν λόγω δρόμο αφού ο αριθμός των ατυχημάτων έχει αυξηθεί ανησυχητικά. Αναφορά γίνεται και στη λειτουργία καμπαρέ στα κατεχόμενα και γράφει ότι πολλά από αυτά λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες άδειες, ενώ σε άλλα δίνονται παράνομα άδειες. Δημοσιεύει ακόμα δηλώσεις του «βουλευτή» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Φαίζ Σουτσούογλου σχετικά με τους διορισμούς «συμβούλων» στα «υπουργεία».

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «400 γυναίκες είναι σκλάβες του σεξ» γράφει ότι πέραν των 400 είναι οι γυναίκες που εργάζονται ως πόρνες και εκδίδονται από άτομα της νύχτας, οι οποίοι λαμβάνουν και τις εισπράξεις τους. Σε δηλώσεις της η δικηγόρος Μινέ Ατλί ανέφερε ότι αν αποποινικοποιηθεί το επάγγελμα της πορνείας τότε οι γυναίκες αυτές δεν θα χρειάζεται να είναι σκλάβες του σεξ ενώ η «πρόεδρος» του συνδέσμου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντενίζ Ντιουζγκιούν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τις εξετάσεις της «αστυνομίας», η φωτιά σε υπό ανέγερση οικοδομή στην κατεχόμενη Βοκολίδα είναι εμπρησμός και άρχισε έρευνα. Αναφέρεται ακόμα στο τροχαία ατύχημα στον δρόμο Κερύνειας- Κυθρέας με την εμπλοκή δύο οχημάτων και δύο φορτηγών στο οποίο τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πάλι ορεινός δρόμος, πάλι τρόμος!» αναφέρεται στο ψεσινό τροχαίο στον ορεινό δρόμο Κερύνειας- Κυθρέας και γράφει ότι ο δρόμος αυτός θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους στα κατεχόμενα ενώ λόγω του τροχαίου δημιουργήθηκε ουρά οχημάτων πέντε χιλιομέτρων. Αλλού γράφει ότι τα κτήρια του νοσοκομείου και της πυροσβεστικής στην κατεχόμενη Μόρφου άρχισαν να καταρρέουν ενώ ούτε το 2018 αναμένεται να γίνουν εργασίες επιδιόρθωσης αφού δεν έχει συμπεριληφθεί στον «κρατικό προϋπολογισμό». Αναφέρει ακόμα ότι, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων δεν πραγματοποιούνται αναλύσεις θυροειδή και Β12 στο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ξέφυγαν από την τραγωδία» αναφέρεται στο τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Κερύνειας- Κυθρέας και γράφει ότι από τύχη γλύτωσαν όσοι ενεπλάκησαν στο ατύχημα, ενώ σε δηλώσεις του ο «υπουργός μεταφορών» Τόλγκα Ατακάν είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο επικίνδυνος δρόμος στον οποίο συχνά γίνονται ατυχήματα και θανατηφόρα δυστυχήματα να καταστεί ασφαλής για τους οδηγούς. Αλλού γράφει ότι πέραν των 1400 είναι οι αιτήσεις που έφτασαν στη συντεχνία των Τ/κ δασκάλων ΚΤΟΣ από άτομα που προέρχονται από μεικτούς γάμους, με ένα από τους δύο γονείς να είναι Τουρκοκύπριος, σχετικά με την παραχώρηση υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναφέρει ακόμα ότι ο ξαφνικός θάνατος της 26χρονης σε καμπαρέ στον κατεχόμενο Γερόλακκο, σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται να είναι αποτέλεσμα προβλημάτων καρδίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top