ΔΙΕΘΝΗ

ΤΣΕΧΙΑ: Ελεύθερος ο ηγέτης των Κούρδων - Οργή στην Άγκυρα

ΤΣΕΧΙΑ: Ελεύθερος ο ηγέτης των Κούρδων - Οργή στην Άγκυρα

Την απελευθέρωση του πρώην ηγέτη του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μοσλέμ αποφάσισε τσέχικο δικαστήριο παρά τις τουρκικές απειλές, καθώς η Άγκυρα ζητούσε την προφυλάκισή του μέχρι να εξεταστεί το αίτημα για την έκδοσή του στην Τουρκία.

Ο Σαλέχ Μουσλέμ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στην Πράγα έπειτα από αίτημα της Άγκυρας, ήταν στο παρελθόν επικεφαλής του PYD, της κύριας συνιστώσας του συνασπισμού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη Συρία και δέχεται επίθεση από τον τουρκικό στρατό εδώ και εβδομάδες.

Ο δικηγόρος του Μουσλέμ είπε στους δημοσιογράφους πως ο πελάτης του υποσχέθηκε στο δικαστήριο ότι δεν θα παρεμποδίσει τις περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρέσβης στην Τσεχία είχε απειλήσει ότι ενδεχόμενη απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη θα θεωρηθεί ως κίνηση υποστήριξης της τρομοκρατίας.

«Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε πως θα αφεθεί ελεύθερος, γιατί, αυτό θα ερμηνευθεί ως πράξη στήριξης της τρομοκρατίας» δήλωσε χθες ο Αχμέτ Νεκάτι Μπιγκαλί.

efsyn.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top