ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ - Πώς ξεγέννησαν στο ασθενοφόρο οι νοσηλευτές: ‘Ήταν τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο τρεις φορές’ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΦΟΣ - Πώς ξεγέννησαν στο ασθενοφόρο οι νοσηλευτές: ‘Ήταν τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο τρεις φορές’ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απίστευτες στιγμές έζησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/020 το πλήρωμα του ασθενοφόρου που ξεγέννησε την νεαρή γυναίκα, καθ' οδόν για το νοσοκομείο της Πάφου.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και όμως η ετοιμότητα του πληρώματος του ασθενοφόρου μπορεί να κάνει και θαύματα…

Το ThemaOnline εντόπισε το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έκανε τον τοκετό. Πρόκεται για την νοσηλεύτρια, Νικολέττα Θεοδώρου και άλλα δυο μέλη του πληρώματος.

Η Νικολέττα μίλησε στην ιστοσελίδα μας για όλα όσα έζησε αναφέροντας χαρακτηριστικά πως άλλο είναι να το κάνεις σε μαθήματα και άλλο στην πράξη.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/02) όταν η νεαρή μητέρα έφτασε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς με εντόνους πόνους γέννας.

'Αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη την βάλαμε στο ασθενοφόρο και ξεκινήσαμε για το Νοσοκομείου της Πάφου. Ενώ ήμασταν καθ' οδόν και μετά από ένα 15λεπτο, η κοπέλα ήταν έτοιμη για γέννα καθώς το κεφαλάκι του μωρού είχε ξεπροβάλει’ μας εξήγησε η Νικολέττα.

"Εγώ και ο συνάδελφος που ήμασταν πίσω, ετοιμαστήκαμε για γέννα. Η αδρεναλίνη μου ήταν στα ύψη. Μέσα σε δυο λεπτά και ενώ το ασθενοφόρο ήταν εν κινήσει, φέραμε στον κόσμο το βρέφος. Κάναμε όλες τις πρέπουσες διαδικασίες καθώς το μωρό ήταν τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο τρεις φορές. Μόλις άκουσα το κλάμα του μωρού ηρέμησα", ανάφερε χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια.

Η μητέρα κατά την διάρκεια της διαδρομής και αφού πρώτα είχε γεννήσει, ρωτούσε συνεχώς αν είναι καλά το νεογνό της.

Να σημειώσουμε πως η μητέρα δεν μιλούσε καθόλου ελληνικά, ενώ ο σύζυγός την άφησε στο νοσοκομείο της Πόλης, καθώς έπρεπε να επιστρέψει πίσω στο σπίτι για να προσέχει τα άλλα τρία παιδιά τους.

Αξιό αναφοράς είναι πως το πρόκειται για εξειδικευμένο πλήρωμα ασθενοφόρου με τρία μέλη, ενώ η νοσηλεύτρια μας τόνισε πως δεν έγινε καμία στάση για γέννα, όλα συνέβησαν στο δρόμο για το Νοσοκομείου της Πάφου.

Δείτε την φωτογραφία που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας με την νοσηλεύτρια Νικολέττα Θεοδώρου.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top