ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Περιπτεράς καταγγέλθηκε επανειλημμένα για πώληση αδασμοαφορολογήτων καπνικών

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Περιπτεράς καταγγέλθηκε επανειλημμένα για πώληση αδασμοαφορολογήτων καπνικών

Eκστρατείες Τμήματος Τελωνείων για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου και αδασμοαφορολογήτων καπνικών.

Έλεγχο σε διερχόμενα οχήματα σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Λεμεσού, για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου διενέργησαν πρόσφατα λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με την λειτουργούς της Κινητής Μονάδας Ελέγχων του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει πως ελέγχθηκαν συνολικά 40 πετρελαιοκίνητα οχήματα και διαπιστώθηκε ότι 1 από αυτά χρησιμοποιούσε παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο.

Το εν λόγω όχημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε εξώδικη διευθέτηση της εν λόγω υπόθεσης, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €500.

Με την είσπραξη του ποσού το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Εξάλλου, την Δευτέρα(26/2) λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων και μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο περίπτερα στην Επαρχία Λευκωσίας για εντοπισμό αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων.

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, 7 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN, και 40 τεμάχια τσιγάρα μάρκας VV1.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι, αφενός η εν λόγω ποσότητα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €80, δεν φέρει τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι είναι αδασμοαφορολόγητη, και αφετέρου ότι προερχόταν από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ακολούθως ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €170.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι σήμερα Τρίτη (27/2) πραγματοποίησε έρευνα σε ένα ακόμη περίπτερο στην Επαρχία Λευκωσίας για εντοπισμό αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, 16 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο και 2980 τεμάχια τσιγάρα διαφόρων μαρκών.

Ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης του περιπτέρου, ο οποίος απασχόλησε ξανά το Τμήμα Τελωνείων για παρόμοιας φύσης αδικήματα, συνελήφθηκε για αυτόφωρα Τελωνειακά αδικήματα, ενώ τα καπνικά προϊόντα που ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ακολούθως ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €2.000.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top