ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ: ‘Χαστούκισε για δεύτερη φορά ηλικιωμένη στο πρόσωπο’

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ: ‘Χαστούκισε για δεύτερη φορά ηλικιωμένη στο πρόσωπο’

Σοβαρή καταγγελία σε βάρος συγκεκριμένης λειτουργού Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου (Σ.Κ.Ε.) σε προάστιο της Λευκωσίας.

Πολίτης επικοινώνησε επώνυμα με τα γραφεία του ThemaOnline κι ανέφερε ότι η εν λόγω λειτουργός «χαστούκισε για δεύτερη φορά ηλικιωμένη στο πρόσωπο», γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες της.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε, η πρώτη φορά που χειροδίκησε η εν λόγω λειτουργός ήταν πριν από μερικούς μήνες. «Την είδα εγώ η ίδια και υπέβαλα αμέσως παράπονο. Είχε χαστουκίσει μια γιαγούλα γιατί δεν άνοιξε καλά το στόμα της όταν της έδινε το φάρμακο και χύθηκε λίγο έξω», εξήγησε.

Το δεύτερο περιστατικό σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα σημειώθηκε τη Δευτέρα (26/02): «Όπως μου ανέφερε τρίτο άτομο που είδε επακριβώς τι συνέβη, χαστούκισε άλλη ηλικιωμένη, γιατί η τελευταία δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξή της να σηκωθεί από την πολυθρόνα».

Το ThemaOnline επικοινώνησε άμεσα με την πρόεδρο του Σ.Κ.Ε. του εν λόγω προαστίου και έθεσε υπόψιν της τα πιο πάνω. Όντως, επιβεβαίωσε την ύπαρξη των πιο πάνω καταγγελιών. Όχι όμως και τα γεγονότα, για τα οποία παρουσίασε διαφορετική εκδοχή.

«Το πρώτο παράπονο έγινε πριν από έναν χρόνο, ενώ το δεύτερο ήταν πράγματι τη Δευτέρα (26/02). Μάλιστα, έχουμε επιληφθεί του θέματος. Ωστόσο, δεν υπήρχε χαστούκισμα σε καμία από τις δυο περιπτώσεις» μας ανέφερε η πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.

Και πρόσθεσε: «Τα περιστατικά διερευνήθηκαν, μιλήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και με μάρτυρες. Μπορώ να σας πω για το περιστατικό της Δευτέρας (26/02) ότι ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Η λειτουργός προσπάθησε να οδηγήσει την ηλικιωμένη σε πολυθρόνα. Η ηλικιωμένη που έχει εκδηλώσει πολλές φορές επιθετική συμπεριφορά αντιστάθηκε. Τότε η λειτουργός άσκησε πίεση για να την κάνει να καθίσει. Τονίζω ότι πρόκειται για πίεση, όχι βία. Δεν υπάρχει θέμα με χαστούκισμα».

«Είναι δυνατόν να είναι τυχαίο ότι η εν λόγω λειτουργός καταγγέλλεται για δεύτερη φορά;» ρωτήσαμε.

Η πρόεδρος του Σ.Κ.Ε. απάντησε ότι και στις δυο περιπτώσεις η λειτουργός κλήθηκε να χειριστεί την ίδια ηλικιωμένη που όπως υποστήριξε εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά.

Τόνισε, μάλιστα, ότι έλαβε αμέσως προληπτικά μέτρα: «Μετακινήσαμε τις βάρδιες στις εν λόγω λειτουργού και εργάζεται μόνο πρωινά, για να υπάρχει καλύτερος έλεγχός της. Επιπλέον, έχουμε επιστήσει την προσοχή όλων των λειτουργών προκειμένου να χειρίζονται ανά δυο κάθε δύσκολο περιστατικό με ηλικιωμένο ή ηλικιωμένη».

Η πρόεδρος του Σ.Κ.Ε. κατέληξε: «Στόχος μας είναι να είναι όσο καλύτερη γίνεται η ζωή των ηλικιωμένων. Να είστε βέβαιοι γι΄ αυτό».

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top