ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: 'Συμμετοχή των πέντε μόνιμων μελών του Σ.Α. σε νέα διάσκεψη'

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: 'Συμμετοχή των πέντε μόνιμων μελών του Σ.Α. σε νέα διάσκεψη'

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ζητήσει όπως σε μια νέα Διάσκεψη για την Κύπρο συμμετέχουν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ΕΕ.

Μιλώντας κατά την αναχώρησή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκατάστασης του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε, απαντώντας σε ερώτηση, ότι ευελπιστεί ότι «σε μια νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό, στη Διάσκεψη η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, θα ζητήσει να συμμετέχουν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ΕΕ».

Αυτό, συμπλήρωσε, σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε μια διεθνή διάσκεψη όπως η ΕΔΕΚ πολλές φορές μέχρι σήμερα είχε ζητήσει και δυστυχώς μέχρις στιγμής δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Εξάλλου είπε ότι με πολιτική ευθύνη το κόμμα του θα κρίνει τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, « όχι στο διακηρυκτικό μέρος αλλά στο μέρος της υλοποίησης, και αν και εφόσον αυτές θα εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του λαού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top