ΔΙΕΘΝΗ

Έκλεισε η συνάντηση τεχνικών επιτροπών Τουρκίας-ΗΠΑ - Στην ατζέντα ο Γκιουλέν

Έκλεισε η συνάντηση τεχνικών επιτροπών Τουρκίας-ΗΠΑ - Στην ατζέντα ο Γκιουλέν

Στις 8 - 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον η πρώτη συνάντηση τεχνικών επιτροπών Τουρκίας - ΗΠΑ, με πρώτο θέμα στην ατζέντα το Συριακό.

Οι δύο χώρες αποφάσισαν την ίδρυση αρχικά τριών επιτροπών οι οποίες θα συζητήσουν το θέμα της οργάνωσης Γκιουλέν, το Συριακό και το Ιρακινό.

Πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 8 - 9 Μαρτίου με θέμα το Συριακό, και συγκεκριμένα το αίτημα της Τουρκίας να εκδιωχθεί η οργάνωση των Κούρδων μαχητών της Συρίας (PYD) από το Μένμπιτς.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών προτεραιότητα είναι η επίλυση του ζητήματος Μένπιτς.

Οι ημερομηνίες για τις συνεδριάσεις των άλλων επιτροπών δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές. Η επιτροπή που θα ασχοληθεί με την οργάνωση Γκιουλέν αναμένεται να συζητήσει και το θέμα της αγοράς των πυραύλων S400 της Τουρκίας από τη Ρωσία, καθώς και το θέμα της μετανάστευσης και της θεώρησης διαβατηρίων μεταξύ των δύο χωρών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top