ΔΙΕΘΝΗ

Πλαστά διαβατήρια Βραζιλίας είχε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι ο πατέρας του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πλαστά διαβατήρια Βραζιλίας είχε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι ο πατέρας του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και ο πατέρας και προκάτοχός του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, έκαναν χρήση πλαστών βραζιλιάνικων διαβατηρίων ώστε να κάνουν αιτήσεις για βίζα εισόδου σε χώρες της Δύσης, τη δεκαετία του '90, σύμφωνα με πέντε ανώτερες ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μολονότι ήταν ήδη γνωστό ότι τα μέλη της οικογένειας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα επί δεκαετίες έκανε χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, δεν υπήρχαν πολλές συγκεκριμένες ενδείξεις. Το Reuters, μαζί με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του, δημοσίευσε και φωτοαντίγραφα των διαβατηρίων των Κιμ, πατρός και υιού.

«Χρησιμοποίησαν αυτά τα βραζιλιανά διαβατήρια, όπου φαίμονται καθαρά οι φωτογραφίες των Κιμ Γιονγκ Ουν και Κιμ Γιονγκ Ιλ, προσπαθώντας να λάβουν βίζες από ξένες πρεσβείες», δήλωσε ανώτερη δυτική πηγή από τον χώρο της ασφάλειας, με όρο την ανωνυμία της.

«Αυτό δείχνει τον πόθο της οικογένειας για ταξίδια, αλλά και τη βούλησή της να έχει μια δίοδο διαφυγής», πρόσθεσε η πηγή.

Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Βραζιλία αρνήθηκε κάθε σχόλιο, ενώ το βραζιλιανό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ερευνά την υπόθεση.

Πηγή της Μπραζίλια, ωστόσο, αναφέρει ότι πρόκειται για πραγματικά διαβατήρια τα οποία στέλνονται λευκά στα προξενεία προς χρήση.

Τα ονόματα με τα οποία οι δύο Κιμ έκαναν αίτηση για βίζα σε τουλάχιστον δύο δυτικές χώρες ήταν Josef Pwag και Ijong Tchoi.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν τελικώς οι συγκεκριμένες θεωρήσεις εισόδου (βίζες) εκδόθηκαν.

Τα διαβατήρια πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν για ταξίδια σε Βραζιλία, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ.

naftemporiki.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top