ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μεροληπτική και μη αποδεκτή η στάση Τουσκ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μεροληπτική και μη αποδεκτή η στάση Τουσκ

Η έκκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις 23 Φεβρουαρίου να σταματήσει τις ενέργειές της η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο δεν συνάδει ούτε με τις πραγματικότητες στην περιοχή, ούτε με το διεθνές δίκαιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεροληπτική στάση του κ. Τουσκ προς την «ε/κ διοίκηση» - όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία – που δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Με λύπη, προστίθεται, αντιμετωπίζουν τις εκφράσεις στην δήλωση Τουσκ που έχουν τον χαρακτήρα στήριξης των "μονόπλευρων ενεργειών" της ε/κ πλευρά στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ντόναλντ Τουρκ, αναφέρει το «υπέξ», χαρακτήρισε παράνομες τις εργασίες που διεξάγει η Τουρκία στην περιοχή με την συγκατάθεση της τ/κ πλευράς σε μια δήλωση που δεν συνάδει με τις πραγματικότητες και το διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προσέγγιση ότι τα δικαιώματά της δεν υπολογίζονται.

Όλοι αποδέχονται ότι αυτοί οι φυσικοί πόροι ανήκουν και στους Τ/κ , αλλά το να μην γίνεται αναφορά στους «θεσμούς» των Τ/κ, τα δικαιώματα των Τ/κ και ούτε καν να αναφέρονται, είναι μια συνεχόμενη λανθασμένη προσέγγιση της ΕΕ που συνεχίζεται εδώ και χρόνια και δεν είναι τίποτε άλλο παρά επιμονή στο ίδιο λάθος, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το «υπεξ».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η ένταξη της «ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου» στην ΕΕ, χωρίς την συγκατάθεση των Τ/κ, ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο την αδιαλλαξία και την απροθυμία των Ε/κ για λύση και η προσέγγιση της ΕΕ στο θέμα των φυσικών πόρων «μας οδηγεί τάχιστα σε παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτή η στάση πρέπει να γίνει αντιληπτή άμεσα και εάν η ΕΕ θέλει όντως τη δημιουργία μιας δίκαιης δομής στην Κύπρου που να μπορεί να γίνει αμοιβαία αποδεκτή, αναμένουμε ότι θα εγκαταλείψει αυτή την άδικη προσέγγιση».

Ο τ/κ «λαός», αναφέρεται, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα δικαιώματά του σημειώνοντας ότι δεν γίνεται αποδεκτή η δήλωση Τουσκ όπου δεν αναφέρθηκε καν στην ύπαρξη των Τ/κ αλλά μόνο στα δικαιώματα της ε/κ πλευράς στο φυσικό αέριο.

Επιπλέον, κατέληξε, η ΕΕ που εφορμείται από την έννοια της αλληλεγγύης προσέφερε στήριξη στην ε/κ πλευρά με κλειστά μάτια, χωρίς καν να ακούσει την τ/κ πλευρά και την Τουρκία και αυτό στα μάτια των Τ/κ μειώνεται τον σεβασμό προς αυτή ακόμα περισσότερο. Κάνει δε λόγο για αδικία που πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top