ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαίωση με… γκάφες – Τα ανθρώπινα λάθη των νέων και παλιών Υπουργών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβεβαίωση με… γκάφες – Τα ανθρώπινα λάθη των νέων και παλιών Υπουργών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η «στρατηγική» ακεραιότητα, οι φάκελοι και τα κομπιάσματα ήταν μερικά από τα… παραλειπόμενα της τελετής διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών που έγινε την Πέμπτη (1/3) το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, ο επαναδιορισθείς υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, κόμπιασε κατά τη διαβεβαίωσή του και για έναν περίεργο λόγο έκανε μεγάλη παύση κατά το εθιμοτυπικό πριν βάλει την υπογραφή του.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, νεοφανής στον πολιτικό κόσμο, αντί «εδαφικής» προτίμησε να πει «στρατηγικής» ακεραιότητας, παραλλάσσοντας μάλλον εκ παραδρομής τον λόγο: «Διαβεβαιώ επισήμως πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους της ΚΔ και στη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, καθώς και ακεραία την επιτέλεση των καθηκόντων που μου ανατίθενται ως υπουργού Υγείας».

Δείχνοντας έξω απ’ τα νερά του, ο κ. Ιωάννου, αφού παρέλαβε τον φάκελό του από τον Πρόεδρο, στάθηκε δίπλα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, προκαλώντας χαμόγελα στον χώρο.

Πέραν αυτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και η υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, παρασυρόμενοι από την ευτυχία του διορισμού τους –κάθε άνθρωπος θα ήταν χαρούμενος– βγήκαν έξω με τους φακέλους τους, προχωρώντας στον χώρο του ανδριάντα του αρχιεπισκόπου Μακαρίου όπου θα κατέθετε στεφάνι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Γρήγορα όμως και επί τροχάδην, επέστρεψαν μέσα και ξαναβγήκαν από το Προεδρικό χωρίς τους φακέλους τους.

Αυτά ήταν που ελάφρυναν περισσότερο τη μέρα. Ανάλαβαν, όμως, καθήκοντα οι Υπουργοί και από τούδε και στο εξής θα πρέπει να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο και βαρύ έργο. Με γκάφες ή χωρίς.

ΑΛ.ΜΙΧ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top