ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αγαπητή μου Βασιλική είσαι τυχερή» - Συγκίνηση στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Μεταφορών

«Αγαπητή μου Βασιλική είσαι τυχερή» - Συγκίνηση στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Μεταφορών

Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεών της προκειμένου να ανταποκριθεί τόσο στις προσδοκίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και στην επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης, όσο και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και απαιτήσεις του Υπουργείου που αναλαμβάνει, έδωσε η νέα Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Η κ. Αναστασιάδου ανέλαβε και επίσημα σήμερα τα καθήκοντά της στο Υπουργείο Μεταφορών, στην τελετή παράδοσης από τον Μάριο Δημητριάδη που διεξήχθη σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

Μιλώντας φανερά συγκινημένος στην τελετή, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως σκοπός της σημερινής ημέρας δεν είναι η ανάδειξη του έργου του απερχόμενου Υπουργού, το οποίο «έχει καταγραφεί και θα το κρίνει η κοινωνία, αλλά η σηματοδότηση της αρχής μιας νέας εποχής, μιας εποχής η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία για ακόμη περισσότερες επιτυχίες και αλλαγές προς όφελος του τόπου μας».

Όπως είπε, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξη του τόπου μας με σημαντικά έργα και καινοτόμες ενέργειες και θέλω να τονίσω ότι αποτελεί για μένα τιμή το ότι είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι στο πηδάλιο τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Το να ηγείσαι ενός τόσου παραγωγικού Υπουργείου σου δίνει την ευκαιρία να πετύχεις πολλά τα οποία θα επηρεάσουν τόσο την οικονομία όσο και τη ζωή των συμπατριωτών μας», είπε, εκφράζοντας ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τον επέλεξε για να ηγηθεί του Υπουργείου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Συγκρατώντας με δυσκολία ένα λυγμό, ο κ. Δημητριάδης είπε πως «η απόφασή μου να μη συνεχίσω ήταν μια συνειδητή πράξη» και συνέχισε: «Εξάλλου, από την αρχή της θητείας μας είχα τονίσει ότι πιστεύω στην ανανέωση της πολιτικής ζωής. Η εξουσία δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό αλλά την ευκαιρία να προσφέρεις στον τόπο σου και να φεύγει με το κεφάλι ψηλά, όταν νιώθεις ότι έχεις δώσεις την πλειοψηφία αυτών που είχες να προσφέρεις».

«Αυτός», πρόσθεσε, «είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσεις με αλλαγές που έχει τόση ανάγκη ο τόπος μας, αυτό πιστεύω είναι και το καθήκον του κάθε Υπουργού και όχι απλά η διαχείριση της καθημερινότητας του Υπουργείου».

Απευθυνόμενος στη νέα Υπουργό, ο κ. Δημητριάδης της ευχήθηκε υπομονή και επιμονή.

«Αγαπητή μου Βασιλική είσαι τυχερή», είπε, «γιατί θα ηγείσαι ενός από τα πιο οργανωμένα Υπουργεία στον τόπο μας, με ιδιαίτερα ικανούς συνεργάτες. Το Υπουργείο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και παρά το γεγονός ότι θεωρείται σε εισαγωγικά, δύσκολο Υπουργείο, σου προσφέρει απλόχερα την ευκαιρία να δημιουργήσεις και να προσφέρεις στον τόπο σου».

Είπε ότι διαχρονικά οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει σε αυτό το Υπουργείο, ενώ τα έργα που έχει εκτελέσει το Υπουργείο έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας.

Παραλαμβάνοντας το Υπουργείο, η κ. Αναστασιάδου είπε από την πλευρά της πως έχει «πλήρη συναίσθηση τη ευθύνης, των απαιτήσεων και των προκλήσεων της θέσης».

«Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων», είπε, «είναι ένα Υπουργείο με μεγάλος εύρος αρμοδιοτήτων που συνεισφέρει στην ανάπτυξη και τη οικονομία της χώρας και συμβάλει στην ποιότητα ζωής του πολίτη».

Η κ. Αναστασιάδου χαρακτήρισε τον προκάτοχό της, ως ένα «ομολογουμένως εξαίρετο Υπουργό», ο οποίος αποχωρεί, «αφού ολοκλήρωσε μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο Υπουργείο με απτά τα θετικά αποτελέσματα για τον τόπο» και του ευχήθηκε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στην πάρα πέρα πορεία του.

«Παρά τις τεράστιες απαιτήσεις του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνω αισθάνομαι ιδιαίτερα ενδυναμωμένη γιατί το Υπουργείου διαθέτει γερές δομές και εξαίρετα στελέχη», πρόσθεσε η νέα Υπουργός.

Τέλος, η κ. Αναστασιάδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την μεγάλη τιμή και τον διαβεβαίωσε ότι «θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεών μου για να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες του και στην επίτευξη των στόχων του κυβερνητικού έργου».

Εξάλλου αποχαιρετώντας τον Μάριο Δημητριάδη αναφέρθηκε στην σημαντική μεταρρύθμιση που αφορά στην εμπορικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού αλλά και στη σκληρή του δουλειά και το σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων του Υπουργείου. «Και γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι φεύγει με ήσυχη τη συνείδησή του».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top