ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: Το Υπουργείο ανακοίνωσε πληροφορίες για υποβολή αιτήσεων στις Παγκύπριες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: Το Υπουργείο ανακοίνωσε πληροφορίες για υποβολή αιτήσεων στις Παγκύπριες

Από την Πέμπτη 8 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες εξετάσεις, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο, επίσης, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, αλλά και συγκεκριμένα για τη διαδικασία υποβολής αίτησης από τελειόφοιτους δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, απόφοιτους προηγούμενων χρόνων, τελειόφοιτους Ιδιωτικών Σχολείων, τελειόφοιτους Δημόσιων Εσπερινών Λυκείων και τελειόφοιτους Δημόσιων Εσπερινών Τεχνικών Σχολών, και άλλες ειδικές κατηγορίες.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά την παρέλευση της καθορισμένης προθεσμίας, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα επιτρέψει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις την εκπρόθεσμη υποβολή ή τροποποίηση αιτήσεων, κατόπιν υποβολής πλήρως αιτιολογημένου αιτήματος από τον υποψήφιο, μέχρι τις 21/3/2018 και ώρα 3:00 μμ, στην Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων και έγκρισής του.

Μετά την παρέλευση και της προθεσμίας αυτής δεν θα επιτρέπεται καμία υποβολή ή τροποποίηση αιτήσεων.

Αναλυτικά σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, το Υπουργείο σημειώνει ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (μαθητές/τριες Γ΄ Λυκείου Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) θα υποβάλουν την αίτησή τους στο Κέντρο Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) του Σχολείου τους, σύμφωνα με διευθετήσεις που θα καθοριστούν από τη Διεύθυνση του κάθε Σχολείου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Σχολείου. Νοείται ότι όλοι οι τελειόφοιτοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση, ακόμη κι αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις μόνο για σκοπούς απόλυσης.

Κατά την προσέλευσή τους στο ΚΣΑ του Σχολείου τους, οι υποψήφιοι που είναι Κύπριοι υπήκοοι πρέπει να παρουσιάζουν:
Κυπριακή ταυτότητα
Απόδειξη πληρωμής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις (εκτός και αν παρακάθονται στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 μόνο για απόλυση)

Οι υποψήφιοι που δεν είναι Κύπριοι υπήκοοι αλλά είναι πολίτες χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τα πιο πάνω πρέπει να παρουσιάσουν και την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.
Οι πολίτες τρίτων χωρών πρέπει να παρουσιάσουν την ταυτότητα αλλοδαπού ή το διαβατήριό τους.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 των υποψηφίων της παραγράφου 1.2.1 αναφέρονται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα «Υποβολή Αιτήσεων συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 από τελειόφοιτους μαθητές Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης», Αρ. Φακ. 7.2.25.9.13, ημερομηνίας 26/2/2018.

Επίσης, όλοι οι απόφοιτοι προηγούμενων χρόνων, καθώς και οι τελειόφοιτοι Ιδιωτικών Σχολείων, Δημόσιων Εσπερινών Λυκείων και Δημόσιων Εσπερινών Τεχνικών Σχολών, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ, από την Πέμπτη, 8 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 (ημερομηνία με ευκρινή σφραγίδα ταχυδρομείου), με ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ επιστολή στη διεύθυνση:

Υπηρεσία Εξετάσεων,
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού,
Γωνία Κίμωνος – Θουκυδίδη, 1434 Λευκωσία.

Οπως τονίζει το Υπουργείο, αιτήσεις με ημερομηνία ταχυδρομείου μεταγενέστερη από τις 19/3/2018, δεν θα γίνονται δεκτές.

Κατά την αποστολή της αίτησής τους, οι υποψήφιοι που είναι Κύπριοι υπήκοοι, θα πρέπει να επισυνάψουν απαραίτητα:
α) αντίγραφο και των δύο όψεων της Κυπριακής ταυτότητας του υποψηφίου
β) ταχυδρομική επιταγή (όχι προσωπική) με το ανάλογο ποσό για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις (εκτός κι αν λαμβάνουν μέρος στις Παγκύπριες Εξετάσεις μόνο για σκοπούς απόλυσης). Η ταχυδρομική επιταγή να εκδίδεται προς: Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
γ) Οι τελειόφοιτοι δημόσιων Εσπερινών και Ιδιωτικών Σχολείων, πρέπει να επισυνάψουν βεβαίωση ατομικών στοιχείων από τη γραμματεία του σχολείου τους (έντυπο ΚΣΑ02)
δ) Οι απόφοιτοι προηγούμενων χρόνων πρέπει να επισυνάψουν Αποδεικτικό Απόλυσης ή φωτοαντίγραφο του Απολυτηρίου τους πιστοποιημένο από το Διευθυντή του Σχολείου αποφοίτησής τους.

Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν είναι Κύπριοι υπήκοοι αλλά είναι πολίτες χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τα πιο πάνω πρέπει να επισυνάψουν αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους.
Οι πολίτες τρίτων χωρών πρέπει να επισυνάψουν αντίγραφο της ταυτότητας αλλοδαπού ή του διαβατηρίου τους.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 των υποψηφίων των κατηγοριών της παραγράφου 1.2.2 αναφέρονται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα «Υποβολή Αιτήσεων συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 από τελειόφοιτους Δημόσιων Εσπερινών Λυκείων, τελειόφοιτους Δημόσιων Εσπερινών Τεχνικών Σχολών, τελειόφοιτους Ιδιωτικών Σχολείων και απόφοιτους προηγούμενων χρόνων» Αρ. Φακ. 7.2.25.9.13, ημερομηνίας 26/2/2018.


Σε ό,τι αφορά υποψηφίους, οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου, από 8 Μαρτίου μέχρι 19 Μαρτίου 2018 (ημερομηνία με ευκρινή σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση:

Υπηρεσία Εξετάσεων,
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού,
Γωνία Κίμωνος – Θουκυδίδη, 1434 Λευκωσία.

Μαζί με την αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται:
α) Πιστοποιημένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, ή βεβαίωση από το Τμήμα
Μεταναστεύσεως ή την Κυπριακή Πρεσβεία της χώρας, όπου διαμένουν.
β) Πιστοποιημένο φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου ή, στην περίπτωση που είναι τελειόφοιτοι, βεβαίωση ατομικών στοιχείων από το Σχολείο τους.
γ) Ταχυδρομική επιταγή (όχι προσωπική) με τα απαραίτητα τέλη για συμμετοχή στις εξετάσεις. Η ταχυδρομική επιταγή να εκδίδεται προς: Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Ο υποψήφιος έχει την υποχρέωση να αποστείλει και με τηλεομοιότυπο (00357 22427562) στην Υπηρεσία Εξετάσεων την αίτησή του μέχρι και την Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018.

Εξάλλου, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας γίνεται αναφορά στην Παροχή Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής.

Συγκεκριμένα, για παροχή Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής, οι υποψήφιοι καλούνται να απευθύνονται στο Σύμβουλο του Σχολείου τους ή στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (τηλ. 22800931), στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής ή σε οποιοδήποτε σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, σε εργάσιμες μέρες και ώρες.

Έντυπες Αιτήσεις για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 διατίθενται από:
α) την Υπηρεσία Εξετάσεων, τηλ. 22806360,
β) την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ), τηλ. 22800931,
γ) τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας,
δ) τα Δημόσια Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και
ε) την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων, www.moec.gov.cy/ypexams

Οι υποψήφιοι καταβάλλουν τέλη για να συμμετέχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις για σκοπούς πρόσβασης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου και της Ελλάδας, τα οποία καθορίζονται για το 2018 σε €25.00 για κάθε εξεταζόμενο μάθημα πρόσβασης. Για την εξέταση της Πρακτικής Δοκιμασίας το τέλος εξέτασης ανέρχεται στα €50.00.

Σημειώνεται ότι τα τέλη δεν επιστρέφονται στους υποψηφίους σε περίπτωση απόσυρσης και μη επαναϋποβολής της αίτησής τους.

Οι υποψήφιοι, τελειόφοιτοι των Δημόσιων Σχολείων, θα καταβάλουν τα τέλη των εξετάσεων στη Γραμματεία του Σχολείου τους και θα προσκομίσουν την απόδειξη κατά την υποβολή της αίτησής τους στα ΚΣΑ.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα αποστείλουν ταχυδρομικώς την αίτησή τους από Κύπρο, δηλαδή όλοι οι απόφοιτοι προηγούμενων χρόνων, οι τελειόφοιτοι Ιδιωτικών Σχολείων, οι τελειόφοιτοι Δημόσιων Εσπερινών Λυκείων και οι τελειόφοιτοι Δημόσιων Εσπερινών Τεχνικών Σχολών θα πρέπει να επισυνάψουν απαραίτητα ταχυδρομική επιταγή (όχι προσωπική) με το ανάλογο ποσό για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις.
Η ταχυδρομική επιταγή να εκδίδεται προς: Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα αποστείλουν ταχυδρομικώς την αίτησή τους από το εξωτερικό, θα πρέπει να επισυνάψουν απαραίτητα ταχυδρομική επιταγή (όχι προσωπική) με το ανάλογο ποσό για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις.
Η ταχυδρομική επιταγή να εκδίδεται προς: Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Από τα τέλη εξαιρούνται οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις μόνο για σκοπούς απόλυσης.

Τα παιδιά των εγκλωβισμένων απαλλάσσονται από τα εξεταστικά τέλη, αφού προσκομίσουν σχετικό πιστοποιητικό από την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μαθητές με οικονομικές ανάγκες, μετά από εισήγηση των Διευθύνσεων των σχολείων τους, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τελών για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018.


Οι υποψήφιοι που εντάσσονται στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν οποιεσδήποτε διευκολύνσεις, θα πρέπει:
να συμπληρώσουν την παράγραφο 15 στην Αίτηση,
να επισυνάψουν, μαζί με την αίτηση συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 και ειδική έντυπη αίτηση προς την Υπηρεσία Εξετάσεων (Βλ. Οδηγό Παγκύπριων Εξετάσεων 2018, Τόμος Α΄, σελ. 112), προσκομίζοντας όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά για διεκδίκηση διευκολύνσεων κατά τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018.
Στις περιπτώσεις που θα εγκριθεί από την Ειδική Επιτροπή Παροχής Διευκολύνσεων η παροχή συγκεκριμένων διευκολύνσεων, ενημερώνεται σχετικά ο υποψήφιος και οι αποφάσεις κοινοποιούνται στην αρμόδια Επιτροπή του Εξεταστικού Κέντρου, η οποία και θα μεριμνήσει για την εφαρμογή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για εισδοχή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) της Ελλάδας, αφού συμπληρώσουν την παράγραφο 17 (17-17στ) της Αίτησης, θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Άμυνας ή να αποστείλουν μέσω Ταχυδρομείου με συστημένη επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας (Εμμανουήλ Ροΐδη 4, Τ.Κ. 1432, Λευκωσία, Τηλ. 22807540, 22807711), και όχι αργότερα από τις 19 Μαρτίου 2018, τα ακόλουθα:

α) Αντίγραφο της αίτησης/μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
β) Πιστοποιημένο φωτοαντίγραφο Κυπριακής ταυτότητας, στην οποία αναγράφεται ως Ιθαγένεια η Κυπριακή, το οποίο μπορούν να πιστοποιούν μόνο οι Επαρχιακές Διοικήσεις και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).
γ) Πρόσφατο πιστοποιημένο φωτοαντίγραφο (όχι πέραν του ενός μηνός) του Ατομικού Φακέλου του Οπλίτη ή Βεβαίωση από τη Μονάδα που υπηρετεί ή σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις Πρωτότυπο Πιστοποιητικό Τύπου «Α» από τα Στρατολογικά Γραφεία,
δ) Πρωτότυπο και πρόσφατο (με ημερομηνία έκδοσης όχι πέραν του ενός μηνός από την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων) Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου από την Αστυνομία.

Τονίζεται ότι, κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει έγκαιρα στο Υπουργείο Άμυνας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παρούσα παράγραφο. Σε αντίθετη περίπτωση, το Υπουργείο Άμυνας θα αποκλείσει την υποψηφιότητά του/της για συμμετοχή στη διαδικασία διεκδίκησης θέσης σε Στρατιωτική Σχολή.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 θα λειτουργήσει στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Καλών Τεχνών.
Οι Εξετάσεις για το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕ.ΠΑ.Κ. θα διεξαχθούν τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου 2018.
Λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες υποβολής αίτησης και διεξαγωγής των Εξετάσεων για εισαγωγή στο Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕ.ΠΑ.Κ., καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες, θα ανακοινωθούν από την Υπηρεσία Εξετάσεων σε μεταγενέστερο στάδιο, γι` αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να παρακολουθούν για ενημέρωσή τους την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων και τον ημερήσιο τύπο.

Οι Εξετάσεις για εισαγωγή στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα διεξαχθούν στη Λευκωσία, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου 2018.

Λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες υποβολής αίτησης και διεξαγωγής των Εξετάσεων για εισαγωγή στις Σχολές Καλών Τεχνών Ελλάδας, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες, θα ανακοινωθούν από την Υπηρεσία Εξετάσεων αρχές Ιουλίου 2018, γι` αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να παρακολουθούν για ενημέρωσή τους την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων και τον ημερήσιο τύπο.

Με τροποποίηση της Ελληνικής Νομοθεσίας (Ν. 4415, άρθρο 50), η οποία εφαρμόστηκε πρώτη φορά για τους εισακτέους του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, στην κατηγορία αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) υπάγονται και οι απόφοιτοι σχολείων για τους οποίους συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς δεν έχει την Ελληνική καταγωγή και οι ίδιοι οι υποψήφιοι είναι υπήκοοι της χώρας στην οποία έχουν αποφοιτήσει,
β) έχουν παρακολουθήσει με πλήρη φοίτηση τις τελευταίες δυο τάξεις του Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου σε χώρα της αλλοδαπής.

Οι υποψήφιοι που πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια βάσει της πιο πάνω τροποποίησης, θα μπορούν να εισαχθούν στα Ελληνικά ΑΑΕΙ μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018, με την κατηγορία αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Κυπριακών Σχολείων Ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι δεν πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις, εισάγονται στα Ελληνικά ΑΑΕΙ με ξεχωριστή διαδικασία η οποία αποφασίζεται και ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 (Πρόγραμμα Εξετάσεων, προϋποθέσεις πρόσβασης, έντυπες αιτήσεις, εξεταστέα ύλη και δειγματικά εξεταστικά δοκίμια) δημοσιεύονται στον Οδηγό Παγκύπριων Εξετάσεων 2018, που διατίθεται στην αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων:
http://www.moec.gov.cy/ypexams

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Εξετάσεων στο τηλέφωνο 22806360 ή την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής στο τηλέφωνο 22800931.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top