ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΚΡΟΥΑ: Πιο αποτελεσματική η ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Συγχαρητήρια στον Χριστοδουλίδη

ΛΑΚΡΟΥΑ: Πιο αποτελεσματική η ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Συγχαρητήρια στον Χριστοδουλίδη

Τα Ηνωμένα Έθνη πιστεύουν πως ως αποτέλεσμα της αναθεώρησής της, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και με τους αναγκαίους πόρους για να εφαρμόσει τους όρους εντολής της, δήλωσε ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις Ζαν Πιέρ Λακρουά, προσθέτοντας πως «προχωρούμε σε κάποιες αναπροσαρμογές που θεωρώ ότι θα δώσουν την ικανότητα στη Δύναμη να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική στον αποτρεπτικό της ρόλο».

Σε δηλώσεις του μετά τη μιας ώρας συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Λακρουά ανέφερε πως συζήτησαν για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σύμφωνα με τους όρους εντολής της, στην υποβοήθηση της αποκλιμάκωσης της έντασης, για υποβοήθηση της σταθερότητας και πρόληψη της έντασης, και λειτουργώντας ως σύνδεσμος με την άλλη πλευρά.

Αυτή ήταν πραγματικά η ουσία της συζήτησης, ανέφερε, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΕ, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ένα σενάριο για μείωση του αριθμού του προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Λακρουά απάντησε: “’Oπως γνωρίζετε το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε ζητήσει μια στρατηγική αναθεώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Πραγματοποιούμε στρατηγικές αναθεωρήσεις για τις περισσότερες από τις ειρηνευτικές μας επιχειρήσεις, και αυτό είναι κάτι που συνεχίζουμε”.

Πρόσθεσε πως «όλες οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις χρειάζεται να εξελιχθούν. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι είναι όσο καλύτερα εξοπλισμένες σε ότι αφορά τους πόρους τους, τους όρους εντολής τους, στα οικονομικά τους για να υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με τους όρους εντολής τους. ‘Ετσι κάναμε αυτή την στρατηγική αναθεώρηση με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, και αυτή τη στιγμή εφαρμόζουμε αυτή την αναθεώρηση».

«Ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης είμαστε πεπεισμένοι ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και με τους αναγκαίους πόρους για να εφαρμόσει τους όρους εντολής της, και θα είναι σε καλύτερη θέση να το κάνει αυτό, γιατί προχωρούμε σε κάποιες προσαρμογές που θεωρώ ότι θα δώσουν την ικανότητα στη Δύναμη να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική στον αποτρεπτικό της ρόλο», ανέφερε.

Είπε πως σκοπός της επίσκεψής του ήταν να επισκεφθεί την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, και πως χθες επισκέφθηκε με την ομάδα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

Ανέφερε ακόμη πως κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τον συνεχάρηκε για την επανεκλογή του. «Επίσης συνεχάρηκα τον νέο Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, και η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ευχαρίστησα τον Πρόεδρο για τη στήριξη από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ», είπε ο κ. Λακρουά.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top