ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Δύο σενάρια εξετάζονται για τους Έλληνες στρατιώτες - Τέθηκαν υπό κράτηση

ΤΟΥΡΚΙΑ: Δύο σενάρια εξετάζονται για τους Έλληνες στρατιώτες - Τέθηκαν υπό κράτηση

Σενάρια κατασκοπείας σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθηκαν στον Έβρο εξετάζουν οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με την τουρκική εθνικιστική εφημερίδα ‘Γενί Ακίτ’ η οποία επικαλείται τουρκικές πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν δύο σενάρια για τους Έλληνες στρατιώτες. Πρώτον, ότι δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι και εκτιμούν μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα λόγω της πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατάσκοποι φορώντας στρατιωτική στολή αναπτύσσουν έντονη κατασκοπευτική δραστηριότητα στα σύνορα.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζει η Άγκυρα, είναι οι δύο Έλληνες στρατιώτες να πέρασαν στο τουρκικό έδαφος ώστε να συναντήσουν σημαντικά μέλη των Κούρδων μαχητών της Συρίας (PYD) ή μέλη της φετουλαχιστικής οργάνωσης FETÖ. “Είναι μία πρακτική την οποία η Ελλάδα εφαρμόζει έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ώστε να προσφέρει βοήθεια σε γκιουλενιστές για να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Οι πηγές ασφαλείας που μίλησαν στην ‘Γενί Ακίτ’ αναφέρουν πάντως ότι η Άγκυρα εξετάζει και τα δύο αυτά σενάρια και για το λόγο αυτό η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών ενδέχεται να καθυστερήσει. «Είναι προφανές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επαφών που διεξάγεται τώρα ανάμεσα στις δύο χώρες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία για να τους επιστρέψει θα ζητήσει από την Ελλάδα επίσης την επιστροφή κάποιων άλλων ατόμων. Αλλά βέβαια πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί το τωρινό γεγονός», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Τουρκικό δικαστήριο έθεσε υπό κράτηση τους δύο Ελληνες στρατιώτες

Να τεθούν υπό κράτηση αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθηκαν στον Έβρο, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατηγορούνται για ‘"προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας" και για "είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή”. Τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν και ελέγχονται.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top