ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Συνεχίζεται η παροχή δωρεάν προγεύματος σε μαθητές που χρήζουν βοήθειας

Υπ. Παιδείας: Συνεχίζεται η παροχή δωρεάν προγεύματος σε μαθητές που χρήζουν βοήθειας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνεχίζει και κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 το πρόγραμμα παροχής δωρεάν προγεύματος σε μαθητές/τριες που χρήζουν βοήθειας στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αξιοποιώντας το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού και χρηματικές δωρεές από ιδιώτες χορηγούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στόχος της κοινωνικής αυτής παροχής είναι η διασφάλιση του βασικού αγαθού του προγεύματος σε μαθητές/τριες των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να το προσφέρει.

Στην ανθρωπιστική αυτή αλυσίδα προσφοράς, αξιοσημείωτη είναι η συνεισφορά των Διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών των σχολείων, των Σχολικών Εφορειών, των Συνδέσμων Γονέων, των αδειούχων διαχειριστών κυλικείων καθώς και άλλων φορέων, οι οποίοι με την προσφορά οικονομικής ή άλλης βοήθειας συμβάλλουν ουσιαστικά στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από χρηματικές δωρεές χορηγών, οι οποίοι αποστέλλουν τα σχετικά ποσά στο ΥΠΠ και από τοπικούς χορηγούς σε επίπεδο σχολικών μονάδων, οι οποίοι καταβάλλουν τα ποσά απ’ ευθείας στους αδειούχους κυλικείων.

Επίσης, από τη φετινή σχολική χρονιά, μέρος του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους.

Το Υπουργείο Παιδείας απευθύνει θερμότατες ευχαριστίες, προς όλους όσοι διαχρονικά υποστηρίζουν την εν λόγω προσπάθεια και συμβάλλουν στην αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και προς τους χορηγούς, οι οποίοι με χρηματικές δωρεές είτε στήριξαν στο παρελθόν είτε εξακολουθούν να ενισχύουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης,

Ιδιαίτερα, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει, επίσης, τις θερμότατες ευχαριστίες του στους βασικούς και διαχρονικούς χορηγούς του προγράμματος: την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τον ΟΠΑΠ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ, τον Σκλαβενίτης Κύπρου Λτδ και το Τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, , οι οποίοι, από την έναρξή του μέχρι και σήμερα, συνεισφέρουν σημαντικά χρηματικά ποσά, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών των σχολείων μας στη μαθησιακή διαδικασία, χωρίς ελλείψεις στο βασικό αγαθό του προγεύματος.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top