ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας – Και ο Άντρος για επαφές

Συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας – Και ο Άντρος για επαφές

Την πρώτη του επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα πραγματοποιεί το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου ως υπουργός Εξωτερικών ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας (5/3), ενώ το μεσημέρι, μετά από διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων και δηλώσεις από τους υπουργούς, πραγματοποιείται γεύμα εργασίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας (5/3), ο Κύπριος ΥΠΕΞ θα είναι ομιλητής σε κλειστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κρανιδιώτη, στο κτίριο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Την Τρίτη (6/3), ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι ομιλητής μαζί με τον κ. Κοτζιά σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στη συνεδρία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ΑΟΖ..

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα για επαφές θα βρεθεί και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, κύριος Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο της εμπλοκής που βιώνουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ο συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας καθίσταται αναγκαίος και επί τούτου πραγματοποιούνται οι επισκέψεις Χριστοδουλίδη και Κυπριανού, αν και το ταξίδι του πρώτου είναι και εθιμοτυπικό.

Μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να πάρουν αποφάσεις, την ώρα κιόλας που ο χάρτης του Κυπριακού αλλάζει, καθώς η τουρκική πλευρά οδεύει ολοταχώς προς ένα σχέδιο Β'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top