ΔΙΕΘΝΗ

ΙΤΑΛΙΑ: Πρώτη πολιτική δύναμη το κίνημα Πέντε Αστέρων

ΙΤΑΛΙΑ: Πρώτη πολιτική δύναμη το κίνημα Πέντε Αστέρων

H καταμέτρηση των ψήφων έχει ξεπεράσει, πλέον, το 50% και τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση των exit poll: Το κίνημα Πέντε Αστέρων είναι πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, με το 31% των ψήφων, ενώ η κεντροδεξιά είναι η πρώτη πολιτική συμμαχία, με το 37%. Στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης, όμως, πρώτο κόμμα δεν είναι η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

Η ψήφος αυτή τιμώρησε εμφανώς την κεντροαριστερά, με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι που βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, βρίσκεται στο 19,4%, το χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή του, το 2007.

Kαμία πολιτική δύναμη, πάντως, ή συμμαχία, δεν δείχνει σε θέση να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση και θα πρέπει να αρχίσει μια προσεκτική προσπάθεια, από μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας, για να διαπιστώσει πως θα μπορέσει να εξασφαλισθεί η σταθερότητα.

Και η αριστερή δύναμη «Ελεύθεροι και Ίσοι» δεν πέτυχε τους αρχικούς στόχους της, αφού η εκλογική της δύναμη, περιορίζεται στο 3,4%. Πρέπει να υπογραμμισθεί, παράλληλα, η ικανοποιητική συμμετοχή στην ψήφο, η οποία αγγίζει το 73%.

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν, τέλος, στις περιφέρειες της Ρώμης και του Μιλάνου, η καταμέτρηση θα αρχίσει το απόγευμα της Δευτέρας (5/3). Αλλά τα exit poll δημοσκοπικών εταιριών δείχνουν ότι η κεντροδεξιά πρέπει να υπερίσχυσε άνετα στην ιταλική συμπρωτεύουσα, και η κεντροαριστερά στην ευρύτερη περιοχή της Αιώνιας Πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top