ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΩΩΝ: «Οι σκύλοι δεν είναι ποτέ οι κύριοι ένοχοι σε μία κατάσταση»

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΩΩΝ: «Οι σκύλοι δεν είναι ποτέ οι κύριοι ένοχοι σε μία κατάσταση»

Η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων καλεί εκ νέου το κράτος και τις αρμόδιες του υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους που απορρέουν από τον Περί Σκύλων Νόμο και τον Νόμο για την Προστασία και την Ευημερία των Ζώων, θεωρώντας ότι το κράτος «δεν σεβάστηκε και δεν τους εφάρμοσε μέχρι σήμερα».

Σε ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων εκφράζει δημόσια τη μεγάλη της λύπη για τον άδικο και φρικτό θάνατο, που βρήκε η 46χρονη γυναίκα από δαγκωματιές σκύλων, σημειώνοντας πως οι σκύλοι ροτβάιλερ δεν ανήκουν στις επικίνδυνες φυλές σκύλων, όμως επειδή είναι μεγαλόσωμοι και δυνατοί μπορεί να εκπαιδευτούν και να γίνουν επιθετικοί.

Όπως προσθέτει «επιθετικοί μπορούν να γίνουν και όλοι ανεξαίρετα οι σκύλοι, που ζουν κάτω από συνθήκες αιχμαλωσίας, δεν τους έχει πλησιάσει ποτέ άνθρωπος εκτός από τον κάτοχό τους και κακοποιούνται».

«Οι σκύλοι δεν είναι ποτέ οι κύριοι ένοχοι σε μία κατάσταση όσο επώδυνη και αν είναι αυτή. Την πλήρη ευθύνη έχουν πάντοτε οι κάτοχοι τους με τον τρόπο που τους κρατούν και τους μεγαλώνουν. Μεγάλη ευθύνη φέρει και το κράτος που δεν σεβάστηκε και δεν εφάρμοσε μέχρι σήμερα τον Περί Σκύλων Νόμο. Υπάρχουν πρόνοιες που δεσμεύουν τους κατόχους σκύλων σε θέματα κατοχής, σήμανσης, αναπαραγωγής και σωστής κράτησης με βάση το νόμο για την προστασία και την ευημερία των ζώων, αρ. 46(1)94», αναφέρει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων.

Επίσης, σημειώνει πως «υπάρχει πρόνοια που δεν επιτρέπει στον κάτοχο του σκύλου να τον αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος εκτός της οικίας του ή του ιδιόκτητου του χώρου, χωρίς να είναι δεμένος και να τον κρατά από το λουρί άτομο άνω των δεκαέξι χρόνων», για να συμπληρώσει πως πρόνοια απαγορεύει την αναπαραγωγή σκύλων που ανήκουν στις επικίνδυνες φυλές και όμως η αναπαραγωγή τους είναι εντελώς ανεξέλεγκτη.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top