ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρήκε θεραπεία στην Κύπρο μέσω Facebook και σώθηκε η ζωή της – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Βρήκε θεραπεία στην Κύπρο μέσω Facebook και σώθηκε η ζωή της – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Νεαρή γυναίκα που πάσχει από την νόσο Lyme, ταξίδεψε από την Αυστραλία στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας της.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη τότε Ellie – Rose Alford, ταξίδεψε το 2017 στην Κύπρο μαζί με τον σύντροφό της για να προχωρήσει στην θεραπεία της ασθένειάς της.

Η 25χρονη - πλέον – είχε ταξιδέψει και στην Αμερική πριν από πέντε χρόνια, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Η Ellie πάντως πιστεύει ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τη νόσο από νεαρή ηλικία, όταν ζούσε με την οικογένειά της στα Φίτζι, καθώς θυμάται ότι βίωνε πολλά από τα συμπτώματα και ως παιδί.

"Δεν ήξερα τι ήταν το λάθος. Κάθε φορά που έτρωγα κάτι αρρώσταινα σαν να μην μπορώ να αφομοιώσω τίποτα, έχασα πολύ βάρος, είχα πολλούς πόνους και πονοκεφάλους όλη την ώρα", δήλωσε η 25χρονη.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Νorthernstar.com.au, κανένας γιατρός δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις για το τι ακριβώς ήταν αυτό που ταλαιπωρούσε την Ellie.

Η νεαρή λόγω της ασθένειάς της μάλιστα, άφησε και τις πανεπιστημιακές σπουδές της σε αναμονή.

Ένας γιατρός στο Mullumbimby κατάφερε να την φέρει σε σημείο όπου θα μπορούσε να επιστρέψει και στη δουλειά και στο πανεπιστήμιο της, αλλά εξακολουθούσε να πάσχει από την εν λόγω ασθένεια.

«Είμαι απλά κουρασμένη, συνεχώς άρρωστη. Οι πόνοι με ξυπνούν όλη τη νύχτα», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει και σοβαρές κρίσεις πανικού.

Τον  Ιούνιο του 2016, μπόρεσε επισκεφθεί κάποιο γιατρό που απέστειλε εξετάσεις τις στις Ηνωμένες Πολιτείες για δοκιμές, με τα αποτελέσματα να κάνουν λόγο για μια από τις ισχυρότερες περιπτώσεις Lyme.

Μετά τα θετικά αποτελέσματα της δοκιμής, είχε τεθεί σε πρόγραμμα αντιβιοτικής θεραπείας, αλλά λόγω της βλάβης που είχε κάνει το Lyme στο σώμα της, η θεραπεία την έκανε πολύ άσχημη στο σημείο που δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Έτσι, όταν άκουσαν ιστορίες από άλλους πάσχοντες της νόσου Lyme που έλαβαν σπουδαία αποτελέσματα από τη θεραπεία με το όζον σε Ιατρική Κλινική Αποκατάστασης στην Κύπρο μέσω μιας ομάδας άλλων ασθενών στο Facebook, πίστεψα ότι άξιζε μια δοκιμή.

Για έξι ημέρες της εβδομάδας και για έξι εβδομάδες υποβαλλόταν στη θεραπεία του όζοντος στην κυπριακή κλινική, την οποία είπε ότι ήταν «έντονη».

"Ήταν ένα πολύ ακριβό ταξίδι, δεν είχαμε καμία βοήθεια από την κυβέρνηση", σημείωσε η 25χρονη, "είναι τρελό που πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο για να βοηθηθούμε” συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top