ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Κύπριος εκατομμυριούχος που ζει στην Αμερική – Αυτοχαρακτηρίζεται ‘Πάφιος’

Ο Κύπριος εκατομμυριούχος που ζει στην Αμερική – Αυτοχαρακτηρίζεται ‘Πάφιος’

Κύπριος εκατομμυριούχος διαπρέπει στις ΗΠΑ και αυτοπροσδιορίζεται ως Πάφιος. Ο λόγος για τον 57χρονο Τσιβίκο, ο οποίος από το 1982 ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.   

Ο Σάββας Χαράλαμπος Τσιβίκος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1961. Το 1982 μετέβη στην Αμερική για σπουδές και έκτοτε ζει και εργάζεται εκεί.

Ο 57χρονος ισχυρός άντρας, δεν είναι μόνο ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, αλλά και μεγάλος αγωνιστής για το Κυπριακό και την Ομογένεια. Προήδρευσε σε αρκετούς φορείς και με την αυταπάρνηση, τη γενναιοδωρία και το ηγετικό του ταλέντο κατάφερε να αφήσει τη δική του σφραγίδα και δικαιολογημένα πολλοί συγκρίνουν τα σημερινά δεδομένα με την «εποχή» του Τσίβικου.

Έφθασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1982, ξεκινώντας αμέσως την καριέρα του σε ακτιβισμό και φιλανθρωπία, το επίκεντρο του έργου του ήταν κυρίως το κίνημα της δικαιοσύνης για την Κύπρο, αναφερόμενος στην παράνομη κατοχή της Τουρκίας το 1974.

Ανέβηκε στις τάξεις των επιχειρήσεων, δημιουργώντας μια κατασκευαστική εταιρεία αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και πολλές άλλες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης, της υποβοηθούμενης διαβίωσης, των ακινήτων και άλλα, ενώ είχε βραβευθεί και με το Medal of Honor του Ellis Island, μαζί με τον Πρόεδρο Bill Clinton, καθώς και με πολλά άλλα αναγνωρισμένα βραβεία για τις πολιτικές, φιλανθρωπικές και κοινωνικές συνεισφορές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Υπηρέτησε επίσης στην Ελληνοαμερικανική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς του New Jersey, όπου διορίστηκε για πρώτη φορά από τον κυβερνήτη Corzine πριν εγκαταλείψει το αξίωμά του.

Ο κ. Τσιβίκος διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής για δύο θητείες, όπου μάλιστα έχει αναπτύξει πολλούς μακροχρόνιους δεσμούς με Αμερικανούς πολιτικούς και ξένους αξιωματούχους και έχει καθιερωθεί ως σημαντικός διεθνής παράγοντας στο κίνημα της δικαιοσύνης για την Κύπρο και την πρόοδο των ελληνικών ιδανικών.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά ξένα και οικιακά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα καθ 'όλη τη διάρκεια της μακράς καριέρας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πινακίδα κυκλοφορίας του κ. Τσιβίκου στις ΗΠΑ, αναγράφεται η λέξη ‘Πάφιος’, όπως του αρέσει μάλιστα να αυτοχαραχτηρίζεται.  

Πηγή: Wikivisually.com

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top