ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗ: Με διασυνδέσεις στα κατεχόμενα ο Λετονός- Νονός ο καταζητούμενος

ΦΟΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗ: Με διασυνδέσεις στα κατεχόμενα ο Λετονός- Νονός ο καταζητούμενος

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Δευτέρα (5/3) οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση φόνου του Έρνεστ Λεωνίδη, ένας 25χρονος Ρώσος και ένας 24χρονος Γεωργιανός, σε αντίθεση με τον 36χρονο Λετονό του οποίου η περεταίρω κράτηση θα αποφασιστεί την Τρίτη (6/3).

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεράσπιση του 36χρονου την Δευτέρα έφερε ένσταση στην περεταίρω κράτηση του ενώ ταυτόχρονα ζήτησε όπως τοποθετηθεί την Τρίτη επί τούτου και στη συνέχεια το Δικαστήριο θα αποφασίσει.

Ο Λετονός επιχειρηματίας, που παραδέχεται στενή σχέση με τον 31χρονο Γεωργιανό, νούμερο ένα καταζητούμενο που θεωρείται ως ένας από τους τρεις εκτελεστές, αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην δολοφονία το Λεωνίδη.

Επίσης ο Λετονός, αρνείται ότι γνώριζε ότι ο 31χρονος καταζητούμενος έφτασε στο νησί μας με πλαστά έγραφα, με την κατηγορούσα αρχή να αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας διευθέτησε την άφιξη του 31χρονου, όπως επίσης και το διαμέρισμα που διέμενε και το όχημα που διακινούνταν οι δράστε.

Πνευματικός πατέρας του παιδιού του Λετονού, ο 31χρονος Γεωργιανός σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, αφού βάφτισε το παιδί του, ενώ η οικογένεια του επιχειρηματία έχει ήδη αναχωρήσει στο εξωτερικό.

Μαρτυρία που θέλει τον Λετονό να μετέβαινε συχνά στα κατεχόμενα, όπου και φέρεται να έχει κάποιες διασυνδέσεις, επικαλείται η κατηγορούσα αρχή, για να δικαιολογήσει ότι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η παρουσία του κατηγορούμενου είναι να παραμείνει υπό κράτηση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top