ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αλλάζει πρόσωπο ο Εναέριος

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αλλάζει πρόσωπο ο Εναέριος

Στην αξιοποίηση του Εναέριου προχωρεί ο Δήμος Λεμεσού καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες εκμετάλλευσης του τεμαχίου κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (1/3).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σχεδιαζόμενο έργο αποτελεί μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία για το Δήμο Λεμεσού, η οποία με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό αναμένεται να εντάξει τη Λεμεσό σε μια νέα εποχή.

Το 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων τεμάχιο, αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι ακίνητης ιδιοκτησίας που διαθέτει ο Δήμος Λεμεσού και στο παρόν στάδιο χρησιμοποιείται μόνο ως χώρος στάθμευσης.

Ευρύτερος στόχος του Δήμου, είναι η εκμετάλλευση του τεμαχίου κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετείται η δημοτική κτημοσύνη, μέσα από την εξασφάλιση εσόδων για το Δήμο, αλλά και η διατήρηση των υποδομών, που εξυπηρετούν τους πολίτες αλλά και της ιστορικότητας του χώρου.

Πέραν τούτου, στα σχέδια του Δήμου είναι και η εμπορική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής Εναερίου χωρίς να αποκλείεται και η ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας.

Παράλληλα, αναμένεται να δημιουργηθεί και ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης, ενώ συζητείται και η δημιουργία μιας υπερυψωμένης πλατείας που θα ενώνεται με την παραλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ενδιαφέρον από επενδυτές για την αξιοποίηση του χώρου είναι τεράστιο, ενώ η αξιοποίηση του έργου δίνει την ευχέρεια στο Δήμο να αναπτύξει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες οι οποίες θα διατεθούν για τις πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες του Δήμου Λεμεσού.

Ήδη συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε τη μελέτη της βιωσιμότητας του έργου και την ετοιμασία των όρων χρηματοδότησης με τη μέθοδο του BOT.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top