ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα Υπουργών Άμυνας ΕΕ για Έλληνες στρατιωτικούς

Μήνυμα Υπουργών Άμυνας ΕΕ για Έλληνες στρατιωτικούς

Οι 28 ΥΠΑΜ και η Μογκερίνι ελπίζουν να λυθεί άμεσα και με θετικό τρόπο το θέμα με τους Έλληνες στρατιώτες.

Οι 28 Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ, που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες, και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο, για το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτών στην ελληνοτουρκική μεθόριο, και εξέφρασαν την ελπίδα για άμεση και θετική εξέλιξη του ζητήματος.

Απαντώντας σε ερώτημα μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος τόνισε ότι όχι μόνο εκείνη, αλλά ολόκληρο το Συμβούλιο τελεί εις γνώση του περιστατικού καθώς "ο Έλληνας συνάδελφος μας" ενημέρωσε για το ζήτημα ως πρώτο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων, ως προς την τρέχουσα κατάσταση και τη δυναμική της.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος είπε πως "εκφράζουμε την ελπίδα να υπάρξει άμεση και θετική εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα". Σημείωσε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητο προαπαιτούμενο, "κάτι που πάντα μεταφέρουμε κατά τις συζητήσεις μας στην πλευρά της Τουρκίας, και στο δικό μου επίπεδο", τονίζοντας το γεγονός ότι και οι δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει την πλήρη αλληλεγγύη των 28 για το θέμα, ευχόμενη την ταχεία επίλυσή του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top