ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΤΟΣ 46ΧΡΟΝΗΣ: Οι σκύλοι επιτέθηκαν προηγουμένως και σε παιδάκι 12 χρονών

ΘΑΝΑΤΟΣ 46ΧΡΟΝΗΣ: Οι σκύλοι επιτέθηκαν προηγουμένως και σε παιδάκι 12 χρονών

Πέραν των πέντε ωρών διήρκησε η σημερινή διαδικασία ανανέωσης του διατάγματος κράτησης του 54χρονου πατέρα του ιδιοκτήτη των σκυλιών Rottweiler που έχει συλληφθεί για την υπόθεση θανάτου της 46χρονης Petrana Milchova Nikolova στη Γεροσκήπου. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφο ανανέωσε το διάταγμα κράτησής του για άλλες δύο ημέρες, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο δικαστής Γεώργιος Βλάμης απέρριψε τοποθέτηση του συνήγορου υπεράσπισης του υπόπτου για μαρτυρία που κατασκευάστηκε από τις ανακριτικές αρχές.

Ο κ. Βλάμης ανέφερε επίσης πως το σύνολο του μαρτυρικού υλικού αποκαλύπτει ότι ο 54χρονος έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας και πως η μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία είναι τέτοια που να δημιουργεί εύλογη υποψία.

Αιτιολογώντας το αίτημα της Αστυνομίας, ο εξεταστής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Σάββα Σάββα, ανέφερε πως στις 3.3.2018 εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι δύο σκύλοι του 27χρονου, πριν ένα χρόνο περίπου, είχαν βρεθεί ανεπιτήρητοι σε ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις κοντά στο μηχανουργείο του, και ο ένας από αυτούς δάγκωσε στο πόδι ένα παιδί 12 ετών, που του έγιναν 7 συρραφές.

Επίσης στις 4.3.18 λήφθηκαν τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής, σύμφωνα με τα οποία από το ξύλινο πλακάζ που παραλήφθηκε από το κλουβί του σκύλου Rottweiler απομονώθηκε γενετικό προφίλ το οποίο ταυτίζεται με το γενετικό προφίλ της θανούσας.

Ο κ. Σάββα είπε πως στις 3.3.18 λήφθηκε ανακριτική κατάθεση από τον 54χρονο, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ψέματα ότι στον χώρο του μηχανουργείου του γιου του υπήρχαν 7 σκύλοι Rottweiler, οι οποίοι επιτέθηκαν στη θανούσα. Αρνήθηκε επίσης ότι οι σκύλοι του γιου του επιτέθηκαν οποτεδήποτε σε οποιοδήποτε πρόσωπο, και πρόσθεσε ότι όσες φορές βρισκόταν στο μηχανουργείο του γιου του μόνο μια σκύλα, την Daizy, έβλεπε εκτός κλουβιού, αλλά ποτέ δεν την είδε να βγαίνει εκτός του μηχανουργείου. Πρόσθεσε ότι το όπλο το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο όνομα του και δεν εντοπίστηκε από την Αστυνομία το έδωσε σε φιλικό του πρόσωπο πριν αρκετά χρόνια, χωρίς να του το επιστρέψει από τότε.

Ο εξεταστής της υπόθεσης είπε στο δικαστήριο πως από την ημερομηνία έκδοσης διατάγματος κράτησης του υπόπτου στις 2.3.18 έχουν ληφθεί 19 καταθέσεις και έχουν γίνει 3 έρευνες σε διάφορα τεμάχια των οποίων ο ύποπτος είναι ιδιοκτήτης ή ανήκουν σε συγγενικά του πρόσωπα, ενώ έχει γίνει ακόμα μια έρευνα σε κατοικία για εντοπισμό του όπλου του υπόπτου που αναζητείται.

Πρόσθεσε πως για συμπλήρωση του ανακριτικού έργου υπολείπονται ακόμα 19 καταθέσεις από το στενό συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου, καθώς και από πρόσωπα που εργάζονται ή σχετίζονται με την περιοχή όπου βρέθηκε η 46χρονη προς περαιτέρω διερεύνηση της μαρτυρίας, σύμφωνα με την οποία ο 27χρονος γιος του 54χρονου ήταν ιδιοκτήτης ακόμα δύο σκύλων που επιτέθηκαν στη γυναίκα, και μετά τον τραυματισμό της θανατώθηκαν από τον ύποπτο και τον γιο του.

Ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 54χρονου έφερε ο συνήγορος υπεράσπισής του Μιχάλης Β. Ιωάννου. Είπε πως έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία οι συνθήκες κράτησης του 54χρονου, που αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και έχει διαβήτη, είναι απάνθρωπες.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιωάννου αναφέρει πως “η Αστυνομία και οι ανακριτές της υπόθεσης θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα στο όλο ζήτημα, ότι οι ιατροδικαστές της πολιτείας απέδειξαν ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, και υπό τις περιστάσεις οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους αλλού, γιατί αλλού είναι το πρόβλημα, και όχι να καταπιέζουν τους υπόπτους με παράνομο τρόπο για εξασφάλιση μαρτυρίας”.

Επίσης, στην επιχειρηματολογία του ο κ. Ιωάννου έκανε λόγο για "κατασκευασμένη μαρτυρία" αστυφύλακα που ήταν φρουρός για τη φύλαξη των σκύλων του 27χρονου, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι δύο σκύλοι, που είδε τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν βρίσκονταν ανάμεσα στους πέντε σκύλους που φρουρούσε , αφού οι πέντε σκύλοι ήταν πιο μικρόσωμοι από τους δύο.

Αναφερόμενος στην έλευση της Ελληνίδας καθηγήτριας ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Χαράς Σπηλιοπούλου τις επόμενες ημέρες για την διενέργεια 5ης νεκροτομής επί της σορού της 46χρονης, ο κ. Ιωάννου μίλησε για "ανεπάρκεια των ιατροδικαστών" που διενήργησαν ήδη τέσσερις νεκροτομές επί της σορού της θανούσας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 54χρονου ανέφερε επίσης πως οι πέντε σκύλοι ανήκουν στον γιο του 54χρονου, ο οποίος καθημερινά μεταβαίνει στο μηχανουργείο που διατηρεί ο γιος του, και ότι στις 22.2.2018, που έγινε το επεισόδιο, ο ίδιος απουσίαζε στη Λάρνακα και επέστρεψε στις 4 περίπου το απόγευμα.

Σε ερώτηση του από πού προκύπτει η εύλογη υποψία των ανακριτικών αρχών για την εμπλοκή του 54χρονου στο επεισόδιο, ο εξεταστής της υπόθεσης απήντησε ότι η υποψία της Αστυνομίας βασίζεται στο σύνολο της μαρτυρίας.

Η κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για ανανέωση κράτησης του 54χρονου για δύο ημέρες και πως η Αστυνομία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το ανακριτικό της έργο, ακόμη αναζητούνται οι δύο σκύλοι που φέρονται να θανατώθηκαν και γίνονται ακόμη έρευνες για το εντοπισμό του όπλου.

Σύμφωνα με ανακριτική κατάθεση του 27χρονου που κρατείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας , όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αυτός ανέφερε πως είναι ο ιδιοκτήτης των σκύλων Rottweiler και ότι στις 22.2.18 στις 08:30 το πρωί είχε απελευθερώσει δύο από τους πέντε σκύλους του με την ονομασία Dragon και Daizy, τους οποίους έλεγχε κάθε 10 - 15 λεπτά περίπου.

Επίσης ανέφερε πως το μηχανουργείο βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο, ο οποίος έχει κύρια είσοδο, και είναι ενιαίο με άλλο χώρο που έχει άλλες δύο εξόδους. Σύμφωνα με τον 27χρονο, γύρω στις 12:05 φώναξε τους σκύλους του, οι οποίοι εμφανίστηκαν ύστερα από πέντε λεπτά από δύο διαφορετικά σημεία, στον χώρο εξωτερικά του κτιρίου του μηχανουργείου του, και τους τοποθέτησε εντός των κλουβιών τους. Πρόσθεσε πως δεν αντιλήφθηκε οτιδήποτε το ύποπτο με τους σκύλους του εκείνη την μέρα .

Σημειώνεται πως η Petrana Milchova Nikolova είχε αφιχθεί στην Κύπρο λίγες μέρες πριν το θάνατό της για εξεύρεση εργασίας με τον σύντροφο της. Στην Κύπρο είχε εργαστεί και στο παρελθόν. Η σορός της φρουρείται εν αναμονή της 5ης νεκροτομής από την ιατροδικαστή Σπηλιοπούλου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top