ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούν μέτρα για πάταξη της βίας στα σχολεία οι γονείς

Ζητούν μέτρα για πάταξη της βίας στα σχολεία οι γονείς

Ανησυχία για τα πρόσφατα περιστατικά βίας στα σχολεία εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς και καλούν τους αρμοδίους να λάβουν μέτρα προτού η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση , αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης, εκδόθηκε μετά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

"Τα περιστατικά βίας αυξάνονται ραγδαία και οι διευθύνσεις και οι καθηγητές καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις πρωτόγνωρες και δύσκολες, χωρίς να έχουν τα κατάλληλα και απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση τέτοιων πρωτόγνωρων περιστατικών και που οφείλει η Αρμόδια Αρχή να τους εφοδιάσει", αναφέρεται.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για συζήτηση των περιστατικών αυτών και την εξεύρεση λύσεων και υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει εισηγήσεις για αντιμετώπιση των περιστατικών παραβατικότητας, βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Τα παιδαγωγικά μέτρα που επιβάλλονται πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά προς τον παραβάτη και όχι να τον ενθαρρύνουν προς τη διάπραξη παρόμοιων πειθαρχικών παραπτωμάτων. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και κάθε άλλη Αρμόδια Υπηρεσία, να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top